Як залишитися в Штатах.

Америку створили емігранти і досі громадяни різних країн продовжують осідати в цій країні. Щорічно Сполучені Штати беруть понад півмільйона тільки легальних мігрантів. Але залишитися там дуже непросто. Враховуючи величезний наплив бажаючих, влада США обмежили в'їзд і встановили жорсткі критерії відбору.
Інструкція
1
Найпростіший спосіб легально емігрувати в Штати - виграти грін-карту. Цю лотерею Держдепартамент Сполучених Штатів проводить щороку. Відповідно до програми імміграційної диверсифікації, між країнами з низьким рівнем імміграції до цієї країни розігрується 50 000 карт. Подавши заявку на участь у розіграші і пройшовши жорсткі, але досить прості критерії відбору, людина отримує це право. Комп'ютер потім самостійно визначає переможця. Погана новина в тому, що цього року лотерейна квота для Росії відсутня. Згідно із законодавством, грін-картки не розігруються в країнах, з яких в Америку виїхало понад 50 тисяч осіб за останні п'ять років. Росія потрапила в це число.
2
Існує безліч програм для студентів. Одна з найпопулярніших називається WorkandTravel. Це програма студентського обміну. Вона надає можливість студентам ВНЗ жити, вчитися і працювати в США протягом 3-4 місяців. Основна вимога для участі - повноліття і очна форма навчання університету. Раніше в цій програмі могли брати участь тільки студенти 2-4 курсів, тепер же вона стала доступною і першокурсникам. Від вас вимагатимуть атестат англійською мовою, анкету-заявку, квитанцію, що підтверджує реєстраційний збір, мотиваційний лист, рекомендаційні листи від викладачів та сертифікат TOEFL/IELTS.
3
Дівчатам можна спробувати отримати візу нареченої. Справа в тому, що в штатах не вистачає жінок, тому був законодавчо закріплений в'їзд на правах нареченої. Але це досить складна процедура. При заочному знайомстві з американцем виїхати шанси невеликі. Якщо немає підтвердження особистого знайомства, оформлення візи нареченої не почнуть. Тобто, спочатку доведеться їхати до вас нареченому. А ви повинні не забути даний факт добре задокументувати - зробити побільше спільних фотографій. Чудово, якщо на фотографіях будуть відображені і ваші батьки, діти. Крім фото, збережіть ксерокопії авіаквитків, готельних рахунків. Зберігайте його листи. Всі ці документи потрібно оформити у двох примірниках - для нареченого і для вас. Американець подає їх як доказ реальних відносин в імміграційну службу США, а ви - в американське посольство. Якщо всі необхідні документи будуть в порядку, ви пройдете нескладне інтерв'ю і вам відкриють візу нареченої. При в'їзді вона діє всього три місяці. Потрібно встигнути за цей час або вийти заміж, або повернутися додому. Якщо шлюб оформлений, можна легально залишатися в Штатах на правах дружини.
4
Можна стати громадянином США, якщо ви хороший фахівець у якій-небудь області. Для цього потрібно отримати робочу візу. Вона передбачає, що ви будете працювати в американській компанії, і видається на три роки. Після закінчення цього терміну візу можна продовжити ще раз на такий же термін. Шести років праці в Сполучених Штатах цілком вистачить, щоб виклопотати собі грін-карту. Крім того, американський роботодавець може теж подати клопотання на отримання для вас посвідки на проживання. Члени вашої родини теж отримують право на в'їзну візу. Підставою для неї є запрошення вас на роботу від компанії або приватної особи. Роботодавець повинен одержати дозвіл прийняти вас від Департаменту праці, довівши, що йому необхідний саме такий фахівець з високим рівнем кваліфікації.
5
Бізнесменам, у яких є власне підприємство в Російській Федерації, можна перебратися в США, відкривши там філію своєї компанії, і почати керівництво філією. Така віза бізнесмена видається на один рік, а якщо американський підрозділ буде процвітати, візу можна буде продовжити вже на три роки. Крім того, з'являється можливість отримання посвідки на проживання. Щоб отримати бізнес-візу, необхідно, щоб російський і американський бізнес були взаємопов'язані, причому, не обов'язково економічно. Сьогодні саме бізнес-віза вважається самим надійним варіантом отримання грін-карти.
6
Якщо ви людина, якого по якихось мотивів переслідують на батьківщині або є обґрунтовані побоювання подібного переслідування, ви можете подати заяву на надання статусу біженця. Єдина складність у тому, що подавати таку заяву можна виключно на території Штатів. Тобто, спочатку потрібно приїхати туди в якості туриста. Звичайно, на слово ніхто не повірить, тому потрібно буде зібрати докази порушення ваших прав.