Як оформити візу в германію.

Німеччина прекрасна країна і улюблена мета багатьох мандрівників. Але далеко не всі можуть відвідати Німеччину, просто купивши квиток. Німеччина - країна з візовим режимом, і для отримання німецької візи потрібно буде виконати декілька правил і умов.
Вам знадобиться
  • - закордонний паспорт з терміном дії не менше півроку
  • - відскановані копії всіх сторінок внутрішнього паспорта
  • - запрошення або туристичний ваучер
  • - 3 фотографії розміром 3, 5 на 4,5
  • - довідка з місця вашої роботи із зазначенням посади та окладу
  • - довідка з місця навчання
  • - документ про цивільний стан
  • - завірене особистим підписом заяву про справжність наданих відомостей і документів
  • - підтвердження платоспроможності
  • - підтвердження на наявне у володінні майно
  • - медична страховка
Інструкція
1
Німеччина входить в число країн, що підписали Шенгенську угоду, і візи, видані німецьким консульством, підходять для подорожі майже по всій території Європи. Якщо ви збираєтеся відвідати Німеччину , насамперед визначитеся з метою вашої поїздки. Це може бути туризм, приватний візит, службове відрядження, навчання в німецькому вузі і так далі. Від ваших цілей залежатиме і шлях оформлення документів. Не можна просто так прийти в посольство або консульство і сказати, що ви хочете отримати візу. У вас на руках повинна знаходитися папір, що підтверджує мету майбутнього подорожі. Це може бути туристична путівка, запрошення від приватної особи або бізнес-партнера, дозвіл на навчання або будь-який інший офіційний документ.
2
Оформлення візи в Німеччину проводиться безпосередньо в консульстві. Деякі туристичні фірми пропонують візові послуги, але перш ніж скористатися такою послугою, перевірте фірму на благонадійність. Зверніть увагу на те, що саме має на увазі фірма під словами «візові послуги», абсолютної гарантії отримання візи не може дати жодна з них, все-таки останнє слово завжди залишається за німецькою стороною. В солідній фірмі є хоч якась гарантія, що вони докладуть усіх зусиль для полегшення отримання позитивного рішення, але бувають і такі контори, які просто касира з вас гроші, а що буде далі, їм байдуже.
3
Для оформлення німецької візи знадобиться зібрати цілий пакет документів.
4
Оформлення візи може тривати від 3 днів до двох тижнів. Можливо, вам доведеться особисто з'явитися в консульство і взяти участь у співбесіді. Не лякайтеся його. Головне - правдиво відповідати на поставлені запитання. Якщо ви будете триматися спокійно і впевнено, можете вважати, що віза у вас в кишені.