Як виїхати жити в Чорногорію. Як переїхати а Чорногорію.

Жити на узбережжі Адріатичного моря, серед прекрасних пейзажів і надзвичайної краси гір - просто мрія. Таке місце цілком реальне, і ім'я його - Чорногорія. Країна з багатою природою, одне з найпопулярніших місць для відпочинку і оздоровлення. Щоб зробити мрію реальністю, потрібно просто зважитися переїхати в цю країну на постійне місце проживання.
Інструкція
1
Поїдьте в Чорногорію на відпочинок. За короткий термін ви навряд чи переконайтеся в тому, що готові переїхати в країну назавжди. Але це допоможе вам зрозуміти, як ви відчуваєте себе в новому для вас кліматі і просто познайомитися з країною, відчути, чи зможете ви відчувати себе в цьому місці як вдома. Без візи іноземний громадянин може перебувати в Чорногорії не більше 30 днів.
2
Якщо відпустки вам не вистачило, поживіть в Чорногорії триваліший час. Для цього отримаєте дозвіл на тимчасове перебування в країні. Воно видається на строк до одного року. Вагомою причиною для видачі вам цього дозволу може стати ваше працевлаштування, здійснення діяльності в якості приватного підприємця, учеба, сезонна робота, возз'єднання сім'ї.
3
Переконавшись у своєму рішенні переїхати в Чорногорію на постійне місце проживання, приступайте до наступного кроку - отримання посвідки на проживання. Його можна отримати, якщо до цього ви п'ять років безперервно жили в країні на підставі тимчасового дозволу, якщо ви більше 3 років перебуваєте в шлюбі з громадянином Чорногорії. Також отримати документ можна, якщо ви член сім'ї громадянина Чорногорії або чорногорець за народженням.
4
Вид на проживання можуть отримати і іноземці, які мають статус біженця. Ви також можете придбати нерухомість в Чорногорії або зареєструвати власну фірму. Це дозволить вам отримати вид на проживання терміном до 6 місяців. Існує можливість згодом продовжити цей термін.
5
Подавайте прохання на отримання постійного місця проживання в Чорногорії після закінчення двох років життя після отримання посвідки на проживання. ПМЖ дасть вам право на роботу в державних структурах, ви зможете оформити медичну страховку і отримати пенсійне забезпечення. Які документи необхідно надати для отримання ПМЖ, вам скажуть у відділенні місцевої поліції у справах іноземців.