Як заборонити доступ до локального диску. Як обмежити доступ windows до жорсткі диск.

Некоректні дії некомпетентних користувачів можуть нанести шкоду комп'ютеру. Засоби OS Windows дозволяють мінімізувати цю шкоду, обмеживши доступ певним групам учасників до локальних дисків і зберігаються на них даними.
Інструкція
1
Визначте права і можливості для кожної групи користувачів. Для цього в меню «Пуск» відзначте команду «Виконати» і введіть у вікно пошуку: control userpasswords2.
2
У вікні «Облікові записи ...» відзначте користувача, якому збираєтеся закрити доступ до системного диску, і натисніть «Властивості». На вкладці «Членство в групах» встановіть перемикач «Рівень доступу ...» в положення «Обмежений». Підтвердіть рішення, натиснувши ОК.
3
Якщо у вас встановлена файлова система NTFS, викличте контекстне меню клацанням правої клавіші по піктограмі локального диска і вибирайте «Властивості». У закладці «Доступ» відзначте «Скасувати спільний доступ ...». Перейдіть в закладку «Безпека» і призначте дозволу і заборони для груп та окремих користувачів.
4
Якщо вкладка «Безпека» недоступна, в меню «Сервис» виберіть «Властивості папки ...». У вкладці «Вид» зніміть прапорець з пункту «Використовувати простий спільний доступ ...» і натисніть ОК для підтвердження.
5
Натисніть «Додати» і в новому вікні введіть обліковий запис. Для підтвердження використовуйте кнопку ОК. Якщо ви хочете заборонити користувачеві будь-які дії з локальним диском, поставте прапорець в чекбоксі «Заборонити» навпроти пункту «Повний доступ».
6
Якщо потрібно заборона тільки деяких дій, проведіть більш тонке налаштування. Натисніть «Додатково», потім в новому вікні - «Змінити». Ви можете дозволити даному користувачеві тільки читання інформації з локального диска і заборонити вносити будь-які зміни.
7
Якщо ваш комп'ютер працює під управлінням Windows XP Home Edition, перезавантажитеся і використовуйте «Безпечний режим». Для цього натисніть F8 після первинного опитування «заліза» і виберіть відповідний пункт в меню варіантів завантаження. В цьому режимі вкладка «Безпека» буде доступна. Зайдіть і встановіть дозволу і заборони для всіх користувачів.