Як заборонити зберігати пароль в браузері.

Опцією збереження пароля володіють всі браузери. Збережені паролі записуються в кеші для зручності користувачів. Застосовувати таку функцію можна на домашньому ПК, однак її використання на чужому комп'ютері небажано, оскільки може призвести до втрати конфіденційних даних.
Вам знадобиться
  • - комп'ютер;
  • - браузер;
  • - інтернет.
Інструкція
1
Браузер буде пропонувати збереження пароля, коли ви використовуєте форму введення даних на якому-небудь ресурсі. Зберігши їх, ви позбавите себе від необхідності запам'ятовування логіна і пароля і заощадите час при повторних відвідинах ресурсу. У момент введення логіна і пароля спливає діалогове вікно або панель зверху, на якій ви побачите кнопки «Зберегти», «Не зараз», «Ніколи не зберігати».
2
Натискайте потрібну напис в залежності від ситуації. Якщо ви натиснули кнопку «Не зберігати», при повторній роботі з ресурсом, вам доведеться знову вводити логін і пароль . Щоб конфіденційні дані не залишилися збереженими, по завершенні роботи в мережі інтернет, обов'язково закрийте вікно браузера.
3
Збереження пароля пропонують деякі і сервіси, наприклад електронна пошта. У формі заповнення логіна і пароля звертайте увагу на рядки «Залишатися в системі», «Запам'ятати мене» і просто не ставте прапорець навпроти цього рядка, якщо збереження даних не потрібно. Завершуючи роботу з сервісом, обов'язково закривайте веб-сторінку, а краще сам браузер.
4
Функція, що відповідає за конфіденційність користувача, є в самих браузерах. Internet Explorer зберігає відомості в залежності від застосовуваних правил. Функція «Автозаповнення», наприклад, дозволяє швидко заповнити форми введення логіна і пароля. Браузер буде пропонувати включити «Автозаповнення» тільки при першому відвідуванні будь-якого ресурсу.
5
Якщо користувач підтверджує використання функції, введені дані будуть зберігатися в зашифрованому вигляді. Щоб зовсім відключити функцію, натисніть «Сервіс», виберіть рядок «Властивості браузера», потім вкладку «Вміст» і клацніть «Налаштування» у розділі «Автозаповнення». Зніміть прапорці з тих параметрів, використання яких небажано.
6
У деяких браузерах присутня опція, яка називається «Режим інкогніто». У разі її використання ніякої інформації про відвідування сайтів, введення паролів не зберігається. Активуйте цей режим, якщо ви не хочете, щоб сліди вашої присутності залишалися на ПК. Дана опція відповідає параметрам повної конфіденційності.
Для зручності користувачів всі браузери мають функцію збереження пароля. Скрипти, застосовувані на веб-сторінках також дозволяють зберігати пароль , записуючи його в кеші браузера. Однак збереження пароля на чужому комп'ютері може призвести до втрати особистих даних. Скасувати збереження пароля можна кількома способами.
Інструкція
1
Кожен раз коли ви вписуєте пароль в яку-небудь форму для введення, браузер пропонує вам зберегти його, для того щоб надалі заощадити ваш час і позбавити від необхідності запам'ятовувати його самостійно. Для збереження пароля зазвичай використовується діалогове вікно або спливаюча зверху панель, на якій розташовуються кнопки "Зберегти пароль ", "Не зараз" і "Ніколи не пропонувати зберігати паролі". Залежно від ситуації натисніть на другу або третю кнопки. Після відвідин не забудьте закрити вікно браузера, інакше пароль залишиться збереженим до закінчення сесії.
2
Деякі інтернет-сайти, на сторінках яких відбувається вхід в яку-небудь систему (електронна пошта, соціальна мережа, блог-сервіс) також пропонують збереження введеного пароля. Уникнути цього можна наступним чином: не ставте галочки навпроти рядків "Запам'ятати мене" або "Залишатися в системі" і тому подібних. Деякі сервіси пропонують вирішити проблему конфіденційності трохи інакше. Під полем введення логіна і пароля розташовується рядок з написом "Чужий комп'ютер", і якщо ви не хочете, щоб ваш пароль зберігався, просто поставте галочку навпроти неї. Як і в першому випадку завершуйте сеанс, т. Е. Закривайте веб-сторінки після відвідування, а краще закривайте весь браузер після закінчення інтернет-сесії.
3
У нових версіях браузерів присутній функція, що забезпечує повну конфіденційність при використанні інтернету. Ця функція називається "Режим інкогніто" (або "Приватний перегляд). У режимі інкогніто браузер не зберігає ніякої інформації про поточний відвідуванні мережі: паролів, історії, cookies. Тому для того щоб ваш пароль напевно не зберігся в системі - використовуйте цей режим. Даний режим може поширюватися як на одну вкладку, так і на ціле вікно, в залежності від ваших потреб.