Як очистити трей.

Завдання очищення системного трея, або видалення піктограм з області сповіщень, не має на увазі використання додаткового програмного забезпечення і може бути вирішена користувачем штатними засобами операційної системи Windows.
Інструкція
1
Виберіть в треї значок, підлягає видалення, і перетяните його на робочий стіл. Викличте контекстне меню панелі задач кліком правої кнопки миші і вкажіть пункт «Властивості». Перейдіть на вкладку «панель задач" діалогового вікна та натисніть кнопку «Налаштувати» в розділі «Область повідомлень». Розкрийте посилання «Включити або вимкнути системні значки» в наступному діалоговому вікні і вкажіть потрібну дію для кожного значка в спадному меню нового вікна. Підтвердіть збереження зроблених змін, натиснувши кнопку OK.
2
Скористайтеся опцією зміни уявлення значків в системному треї. На тій же вкладці виберіть команду «Приховати значок і повідомлення» для кожного з відображуваних елементів. Застосуйте зроблені зміни, натиснувши кнопку OK.
3
Використовуйте альтернативний метод очищення системного трея від застарілих значків. Для цього викличте головне меню, натиснувши кнопку «Пуск» і перейдіть в діалог «Виконати». Надрукуйте regedit в рядку «Відкрити» та підтвердіть запуск утиліти «Редактор реєстру», натиснувши кнопку OK. Розкрийте веткуHKEY_CLASSES_ROOT \ LocalSettings \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ TrayNotifyі видаліть параметри з іменами PastIconStream і IconStreams.
4
Застосуйте зроблені зміни. Для цього викличте утиліту диспетчера задач, натиснувши одночасно функціональні клавіші Ctrl, Alt і Del, і завершите роботу процесу explorer.exe. Це може бути виконано якщо скористатися кнопкою «Нова задача» і надрукувати explorer у відповідному полі. Підтвердіть виконання обраного дії, натиснувши кнопку OK. Перезавантажте систему.
5
Ще одним способом очищення трея може служити створення нового ключа в веткеHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer.Создайте строковий параметр з ім'ям NoTrayItemsDisplay і надайте йому значення 1. Застосування змін відбудеться після перезавантаження комп'ютера.