Куди відлітають снігурі.

Снігур - широко відомий представник роду Pyrrhula. Завдяки своїй характерною забарвленням цей птах легко впізнається. Найчастіше снігурів можна побачити в місті взимку - вони люблять ласувати ягодами горобини. Але виникає закономірне питання - де ж снігурі проводять літо.
Ареал цієї невеликої пташки досить великий. Мешкає снігур в Європі, передній і східній Азії, Сибіру, Японії. Може жити як у високогірних, так і в низинних лісах, уникаючи лише безлісих ділянок. У Росії птах живе в лісових і лісостепових зонах, де можна зустріти хвойні дерева у великих кількостях. Найбільше подобаються снігурі ялинники в долинах рек.Снегірь - невеликий птах, розміром з горобця, хоча візуально і здається більшим. Самці мають характерну забарвлення, за якою їх легко відрізнити від інших птахів. Щоки, шия, живіт і боки в нього яскравого червоного кольору. Інтенсивність забарвлення може варіювати залежно від видової приналежності Снігура і його індивідуальних особливостей. Спина і плечі у птаха сірі, а на голові є чорна «шапочка» .Самка Снігура виглядає набагато скромніше. Шия, щоки, живіт і боки у неї сіро-коричневого кольору. Плечі і зашеек - сірі, а спина буро-коричнева. Голова зверху, навколо очей і дзьоба, так само, як і у самців, чорного цвета.Наверняка ви бачили снігурів в місті взимку, проте їх ніде не видно влітку. Тим не менш, з середньої смуги Росії снігурі зазвичай не відлітають. Влітку вони живуть у хвойних лісах, харчуючись нирками дерев, ягодами, плодами, насінням. Поводяться пернаті тихо і непомітно, ховаючись у кронах дерев, тому виявити їх досить непросто. Взимку ж знайти їжу стає значно важче, тому снігурі і відправляються в город.Птіци, що живуть в північних широтах, на зиму відлітають у теплі краї, часом здійснюючи перельоти на великі відстані. Зустріти зимуючих снігурів можна в Середземноморських країнах, а також на півночі Африки і навіть Алясці. Пернаті повертаються до звичних місць гніздування приблизно в кінці березня - початку квітня, і самка практично відразу ж починає майструвати гніздо.