Як вивести з домена комп'ютер. workgroup or domain на одному комп'ютері.

Завдяки можливості централізованого управління обліковими записами користувачів, політиками безпеки і ресурсами мережі, домен Windows сильно спрощує завдання адміністрування. Однак мережевий вхід і робота в домені можливі тільки при функціонуючому сервері. Тому іноді буває потрібно вивести комп'ютер з домену.
Вам знадобиться
  • - комп'ютер під управлінням Windows;
  • - обліковий запис з адміністративними правами.
Інструкція
1
Відкрийте вікно папки панелі управління Windows. Для цього в меню, що відображається при кліці по кнопці «Пуск», яка розташована в панелі задач на робочому столі, виділіть пункт "Налаштування". Відкриється дочірнє меню. Клікніть в ньому на пункті «Панель управління».
2
У випадку, якщо відображення інформації в панелі управління проводиться за категоріями, зробіть перемикання до класичного вигляду, клацнувши відповідне посилання, розташованої в блоці «Панель управління» справа. Або перейдіть до категорії «Продуктивність і обслуговування», відкривши ярлик або вибравши пункт з даними назвою в розділі «Перехід» меню «Вид».
3
Відкрийте діалог «Властивості системи». Для цього знайдіть ярлик з назвою «Система» в панелі управління і відкрийте його подвійним клацанням миші або за допомогою пункту «Відкрити» контекстного меню.
4
Відкрийте діалог «Зміна імені комп'ютера». В діалозі «Властивості системи» перейдіть до вкладки «Ім'я комп'ютера». Натисніть кнопку «Змінити».
5
Виведіть комп'ютер з домену. В групі елементів управління «Є членом» діалогу «Зміна імені комп'ютера» активуйте опцію «робочої групи:». Розташоване нижче текстове поле стане активним. Введіть в нього значення WORKGROUP. Натисніть кнопку OK для застосування змін. Відобразиться діалог з полями, призначеними для введення імені та пароля користувача. Натисніть кнопку OK в ньому, а також у двох вікнах повідомлень, які з'являться слідом.
6
Перезавантажте комп'ютер для того, щоб зміни остаточно вступили в силу, і можна було почати роботу поза домену Windows. Натисніть кнопку «Пуск» на панелі задач на робочому столі. В отобразившейся меню виберіть пункт «Вимкнути комп'ютер». Здійсніть перезавантаження шляхом натиснення відповідної кнопки або вибору опції в відображення діалогу. Дочекайтеся закінчення процесу і увійдіть в систему як локальний користувач.