Що не зберігати ім'я і паролі.

Збереження імені та пароля в браузері є його автоматично встановленої функцією. Що не завжди зручно для декількох користувачів, що працюють в інтернеті з одного комп'ютера. Добре, що розробниками браузерів InternetExplorer і MozillaFirefox передбачена можливість відключення цієї функції, що робить реально не зберігати ім'я і паролі при роботі в інтернеті.
Вам знадобиться
  • - інтернет;
  • - популярний браузер;
  • - комп'ютерна мишка.
Інструкція
1
При бажанні відключити функцію автозаповнення в браузері Internet Explorer 6 і вище, увійдіть в меню «Сервис». В ньому виберіть «Властивості оглядача». У вікні властивостей перейдіть до вкладки «Зміст». Знайдіть у ній розділ «Персональна інформація», в ньому клікніть на «Автозаповнення».
2
Перед вами відкриється нове вікно з розділом «Використовувати автозаповнення». Ви побачите перерахування функцій, де використовується дана команда. Щоб ваші ім'я та паролі не зберігались, зніміть галочки навпроти полів «Форми» і «Імена користувачів і паролів у формах». Для підтвердження свого вибору використовуйте кнопку ОК.
3
З цього моменту вводяться вами дані не будуть зберігатися, але вже запомненние залишаться. Якщо ви хочете повністю очистити пам'ять автозаповнення, в тому ж вікні використовуйте команди «Очистити паролі» і «Очистити форми».
4
У браузері Mozilla Firefox увійдіть у вкладку «Інструменти». Якщо рядок команд не висвічується у вас зверху вікна браузера, натисніть на клавіатурі клавішу Alt. Виберіть команду «Налаштування». У вікні, перейдіть у вкладку «Конфіденційність». У вікні «Історія» у вас встановлено, що Firefox «буде запам'ятовувати історію». Натисніть на стрілку і виберіть: «не запам'ятовувати історію». Також ви можете очистити історію ваших відвідувань.
5
Перейдіть на вкладку «Захист». У вікні «Паролі» зніміть галочку з функції «Запам'ятовувати паролі для сайтів». З допомогою кнопки «Винятки» додайте сайти, для яких треба зберегти паролі. Щоб переглянути, які паролі збережені в браузері, натисніть «Збережені паролі». Ви вікні, ви можете вибірково видалити або залишити їх, використовуючи відповідні кнопки.
6
Видаляючи паролі, будьте впевнені, що вони вам не знадобляться. Перепишіть їх у надійне місце, щоб надалі, при необхідності мати можливість спокійно їх відновити.
Доступ користувача до особистій сторінці здійснюється тільки після заповнення спеціальної форми із зазначенням логіна і пароля, за допомогою яких здійснюється вхід на сайт. Для зручності клієнтів більшість сервісів пропонують функцію автозбереження облікових записів. Коли ж доступ до комп'ютера мають інші користувачі, від цієї послуги краще відмовитися.
Вам знадобиться
  • - реєстрація в електронній пошті або на будь-якому сайті;
  • - доступ в інтернет.
Інструкція
1
Функція автоматичного збереження облікових даних при вході в електронну пошту або сайт, на якому зареєстрований користувач, значно спрощує роботу в інтернеті. Ввівши одного разу пароль і логін, ви можете більше не витрачати час на їх написання при кожному відвідуванні своєї сторінки. Наступного разу вам достатньо буде підключитися до інтернету і клікнути по збереженою посиланням сайту. Однак ця зручна функція не завжди відіграє позитивну роль. Якщо на одному комп'ютері працюють кілька людей, від неї краще відмовитися. Інакше ваша особиста інформація, листування можуть виявитися доступними іншим користувачам.
2
Щоб цього не сталося, найкраще убезпечити свій аккаунт, відключивши функцію збереження пароля. Зробити це досить просто. Виключити доступ сторонніх до електронної пошти можна, навіть не заходячи в e-mail. Для чого достатньо на головній сторінці свого поштового сервісу у вікні з логіном та паролем залишити незаповненим вікно «Зберегти пароль». Або відвідати меню «Налаштування» у своєму електронному ящику. Зайдіть в розділ «Безпека» і встановіть необхідні параметри. Заборона збереження логіна - один з них.
3
В соціальних мережах також можна скасувати запам'ятовування облікових записів. Зробити це можна за допомогою свого браузера. Як правило, всі інтернет-оглядачі при введенні пароля від пошти або особистого облікового запису на сайт пропонують його зберегти. Просто відмовтеся від цієї можливості і можете бути спокійні за збереження своїх даних.
4
Ще один варіант відключення збереження пароля - зайти на головну сторінку сайту, де для входу потрібне введення облікових записів, заповніть поля з логіном та паролем, але залиште не зазначених рядок з написом «Запам'ятати», «Зберегти» або «Зберегти пароль ». Залежно від сайтів назва цього пункту може видозмінюватися, але суть у нього одна. Якщо дане поле залишиться порожнім, ваші дані не збережуться. А значить, на вашу сторінку зможете зайти тільки ви, за умови введення правильного пароля.