Як вивести з домена.

За допомогою можливостей управління обліковими записами користувачів (в тому числі і адміністраторами), ресурсами мережі і т.д. домени Windows відчутно спрощують практично всі потреби адміністрування. Але деякі завдання вимагають виведення комп'ютера з домену.
Інструкція
1
Відкрийте панель керування Windows. Для цього натисніть на кнопку «Пуск» і в правій частині меню клікніть на пункт «Панель управління».
2
За замовчуванням всі елементи в панелі управління відображені за категоріями, що не дуже зручно (в цьому випадку відображаються не всі елементи). Щоб це змінити, натисніть на кнопку в лівому меню (у Windows XP) «Перейти до класичного вигляду» або (у Windows 7) у правому верхньому кутку навпроти рядка «Перегляд» виберіть «Дрібні або великі значки». Або перейдіть до категорії «Продуктивність і обслуговування», відкривши ярлик або вибравши пункт з даними назвою в розділі «Перехід» меню «Вид».
3
Відкрийте вікно «Система» (в Windows 7) або «Властивості системи» (в Windows XP). Для цього знайдіть відповідну іконку і натисніть на неї подвійним кліком, то ж дію: «ПКМ -> Відкрити».
4
Відкрийте діалог «Зміна імені комп'ютера» (в Windows XP) або «Додаткові параметри системи» (в Windows 7). У вікні «Властивості системи» перейдіть у вкладку «Ім'я комп'ютера». Натисніть на кнопку «Змінити» (цей крок однаковий для Windows XP і Windows 7).
5
Виведіть свій комп'ютер з домену. Біля елементів управління «Є членом» вікна «Зміна імені комп'ютера» виберіть пункт «Робочої групи:». Текстове поле назви групи стане активним для зміни. У це поле введіть значення WORKGROUP. Збережіть зміни, натиснувши на кнопку OK. Відкриється вікно з текстовими полями для введення імені та пароля користувача. У цьому вікні натисніть на кнопку OK, потім у двох наступних відкриваються вікнах теж натисніть на OK.
6
Для того щоб почати працювати поза домену Windows, потрібно перезавантажити комп'ютер: відкрийте меню «Пуск», натиснувши клавішу «прапорець» на клавіатурі. Клікніть на стрілочку біля пункту меню «Завершення роботи», потім натисніть на «Перезавантаження» (в Windows 7) або на кнопку «Завершення роботи» (в Windows XP).