Як зробити візу в Корею.

Щоб зробити візу в Корею, необхідно надати в посольство країни певний пакет документів. Крім того, потрібно підтверджене запрошення туристичного агентства або приватного/ділового особи, що проживає в Кореї.
Вам знадобиться
  • - закордонний паспорт;
  • - 2 кольорових фото 3,5 на 4,5 см;
  • - довідка з місця роботи або навчання;
  • - виписка з банківського рахунку;
  • - копія пенсійного посвідчення.
  • Для дітей:
  • - копія свідоцтва про народження;
  • - дозвіл на виїзд від несупроводжуваному батьків або батьків;
  • - анкета на отримання візи.
Інструкція
1
Коли говорять про отримання візи в Корею, мова, як правило, йде про Південної Кореї. В'їзд в Північну Корею на сьогоднішній день дозволено тільки особам у складі офіційно організованих груп.
2
Зробити візу в Корею можна двома способами: особисто відвідати посольське представництво країни або скористатися послугами візового агентства. Оформляються короткострокові та довгострокові візи. Перші діляться на туристичні (до 30 днів) і гостьові (від 30 до 90 днів).
3
Для отримання туристичної візи потрібно пред'явити запрошення туристичного оператора, а також докладну програму перебування в країні. Гостьова віза видається на запрошення від приймаючої сторони, тобто людини, яка несе відповідальність за ваш приватний візит. Крім того, до запрошення має бути додана довідка про виплату їм податкових сум за річний період і копія паспорта.
4
Перед відвідуванням корейського посольства або агентства упевніться в тому, що дія вашого закордонного паспорту не закінчиться менш ніж за 6 місяців після повернення. Зробіть дві кольорові фотографії розміром 3,5 на 4,5 см.
5
Візьміть довідку з місця роботи на фірмовому бланку з печаткою. У ній повинна бути вказана ваша посада, розмір окладу, робочий стаж. Бажана також запис про те, що на час поїздки ви отримали відпустку, оплачуваний організацією. Якщо ви не працюєте, то надайте виписку зі свого банківського рахунку, якщо такий є.
6
Зробіть копію пенсійного посвідчення, якщо ви пенсіонер. Якщо ви вчитеся в інституті, то довідку потрібно взяти з місця навчання. Для дітей обов'язкова папір зі школи, копія свідоцтва про народження та завірене нотаріусом дозвіл на виїзд дитини одного або двох батьків, які не супроводжуючих його.
7
Як тільки ви підготували пакет документів, заповніть анкету на отримання візи. Її можна скачати в інтернеті або взяти бланк в посольстві. Бажано після отримання візи оформити поліс медичного страхування, щоб позбавити себе від непотрібних страхів.
Зверніть увагу
Можливий безвізовий в'їзд в країну на острів Чеджудо за умови прямого авіарейсу або по морю. При цьому не можна переміщатися в інші регіони країни.