Які тварини водяться в Африці.

На території Африки проживають більше 1000 видів ссавців, 2500 - птахів, 3000 - прісноводних риб, а також порядку 100000 видів комах. Різноманіття тваринного світу обумовлено тим, що африканський континент перетинає кілька кліматичних зон, у тому числі і екватор.
Для саван, які займають трохи менше половини площі всієї Африки, характерна наявність великих тварин (жирафів, слонів, буйволів, носорогів), хижих (левів, гепардів), птахів (фламінго, страусів, марабу), а також мавп , змій і ящірок. В пустелях зустрічаються черепахи, гієни, тушканчики, змії. На територіях тропіків і субтропіків мешкають мавпи, окапі, крокодили, птиці та безхребетні. Одним з головних представників африканської фауни є лев. Він найбільший хижак на цьому континенті. Леви воліють селитися прайдами по 7-10 особин з ватажком на чолі. Вони мешкають у водопоїв, тобто переважно в савані, а не в пустелях, як прийнято вважати. Кращими мисливцями в прайді є левиці. Вони здатні поодинці перемогти молодих бегемотів, слонів, великих антилоп і домашній копитний худобу. Африканський слон - найбільше з наземних тварин, яке досягає близько 4 метрів у висоту і важить більше 7 тонн. Слони проживають в савані і частково в тропічних лісах. Всупереч розхожій думці про неповороткість цих тварин вони досить легко плавають і долають перешкоди. Не дивлячись на те, що в дикій природі слонам ніхто не загрожує, окрім людини, вони воліють жити зграями по 10-12 особин, ватажками яких найчастіше стають слонихи. Носоріг - друге після слона найбільше ссавець на суші і ще одна «візитна картка» африканських саван. Цікаво, що цей велетень дуже погано плаває, зате любить повалятися в пилу і бруду, а також швидко звикає до обраного місця проживання і не покидає його практично протягом усього життя. Незважаючи на поганий зір, носороги володіють відмінним слухом. Вони люблять жити поодинці і рідко бувають агресивні до себе подібним. Африканський страус в дикій природі мешкає тільки на даному континенті. Харчуються вони рослинністю і дрібними птахами, ящірками. Страуси розвивають швидкість до 70 км/ч. Вони воліють селитися зграями і часто безконфліктно проживають разом з антилопами або зебрами. Захищаючи свою зграю, самці можуть видавати звуки, схожі на левиний рев. Окапі - один з найбільш маловідомих видів африканських тварин. Ареалом їх проживання є басейн річки Конго. Окапі схожі на коней, але насправді представляють собою окремий вид, який був відкритий тільки в XX столітті. Вони харчуються листям дерев, живуть поодинці і рідко виходять на відкриті простори. Це надзвичайно охайні тварини, а мова окапі настільки довгий, що вони можуть лизнути себе за вухом.