Як зробити шенгенську візу.

Процедура отримання шенгенської візи залежить від конкретної країни - в кожному консульстві можуть бути свої нюанси. Одні приймають документи на візу самі, інші - приймають туристів у візових центрах.
Вам знадобиться
  • - закордонний паспорт, дійсний мінімум три місяці після запланованого виїзду з країни;
  • - заповнена візова анкета;
  • - дві кольорові фотографії;
  • - підтвердження проживання ;
  • - підтвердження фінансової спроможності;
  • - квитки (або їх бронь) туди і назад або водійські права і техпаспорт на автомобіль;
  • - медична страховка (покриття до 30 тисяч євро, зона дії - все шенгенські країни).
Інструкція
1
У ряді консульств для здачі документів на візу обов'язкова попередня запис. Але є й такі, куди можна просто прийти в прийомні години і дочекатися своєї черги. В деяких обов'язкова частина процедури - співбесіда з консульським працівникам. У багатьох обходяться без етого.Разлічаются також вимоги до пакету документів та окремим його складовим. У фінському консульстві не потрібна довідка з роботи або інші підтвердження доходу. В одних консульствах в якості підтвердження проживання вимагається факс з готелю, в інших - оригінал цього документа, в третіх - досить підтвердження, висланого на електронну адресу.
2
Вимоги треба уточнювати в конкретному консульстве.В цілому, вирішуючи, чи пускати вас в країну, консульські чиновники повинні переконатися, що: - вам є, де жити під час перебування в поїздці; - у вас буде достатньо грошей на дорогу , житло, їжу, розваги та ін.; - ви застраховані; - у вас немає намірів залишитися в країні нелегально.Прі позитивній відповіді на ці запитання ви отримаєте візу без проблем. А ось чи отримає ці відповіді працівник консульства, залежить тільки від вас.
3
Починати треба з бронювання проживання та квитків. В Європі прийнято планувати поїздки заздалегідь і ретельно продумувати всі пов'язані з ними нюанси. І претендент на візу , що виявляє настільки грунтовний підхід, викликає у європейців повагу і сімпатію.Вибрав варіант проживання, зв'яжіться з його персоналом по електронній пошті або телефону, або забронюйте його онлайн. Перекладіть, якщо потрібно передоплату. Попросіть надіслати вам підтвердження броні відповідно до вимог консульства. З квитками все просто, якщо ви плануєте добиратися літаком. Достатньо купити електронний квиток туди і назад і роздрукувати маршрутний лист і квитанцію.
4
Якщо плануєте поїздку на машині, подбайте до візиту в консульство про міжнародні правах. Російські права за кордоном недійсні, а міжнародні можна швидко і без утруднень оформити в ГИБДД. Вони знадобляться також, якщо ви плануєте орендувати автомобіль за кордоном. На свою машину знадобиться також купити так звану «зелену карту». Так називають страховку автоцивільної відповідальності водія на період перебування за кордоном. Купити поліс можна в будь-якій страховій компанії, переважні відомі та великі. Часто на сайті посольства можуть бути списки компаній, яким воно доверяет.То ж саме стосується медичної страховки мандрівника.
5
Кращий варіант підтвердження фінансових коштів - довідка з місця роботи. Вона повинна бути на бланку з адресою та телефоном фірми, з підписом керівника організації або представника відділу кадрів і печаткою. В ній треба вказати, з якого часу ви працюєте, постійно або тимчасово, яку займаєте посаду, яка у вас зарплата (бажано не менше 15 тисяч р. В місяць). Краще всього, якщо в довідці буде також інформація про те, що ви їдете у відпустку і повинні приступити до роботи з такого-то числа.
6
Альтернативою довідки з роботи буде документ з банку, де у вас відкритий рахунок. Нерідко досить підтвердження наявності на ньому певної суми - зазвичай від 30 т.р., чим більше, тим лучше.Но часто потрібно історія руху грошей по рахунку за останні півроку. Працівники консульства хочуть переконатися в регулярності надходжень на нього.
7
Далі залишається сфотографуватися. Вимоги до фотографії можна подивитися на сайті консульства. В цілому вони однакові для всіх шенгенських країн: формат 35 на 45 мм., Світлий фон, не старше шести місяців, без темних окулярів і головного убору, в анфас і т.д.Ну і заповнити візову анкету. Її можна завантажити на сайті посольства або заповнити там в електронному вигляді, а потім роздрукувати. Багато консульства приймають документи на візу за попереднім записом. Це зручно: не доведеться стояти в черзі. Зазвичай записують на строк тижнів через два після дзвінка.
8
За послугу з оформлення візи стягується консульський збір. По всій шенгенській зоні він для росіян єдиний - 35 євро. Порядок його сплати залежить від конкретного консульства: одні беруть тільки в касу в євро, інші воліють банківський переказ. При користуванні кур'єрськими послугами збір стягує надає їх компанія разом зі своєю комісією.
Відео по темі
 http://www.youtube.com/watch?v=GwLa-DVRvZk
Зверніть увагу
Поїздка по візі однієї шенгенської країни в іншу не є порушенням візового режиму. Однак слід дотримуватися мінімальні правила. За нормами Шенгенської угоди на країну, віза якої запитується, повинна доводиться більшість планованого подорожі.
Корисна порада
Якщо у вашому місті немає консульства потрібної країни, а до найближчого далеченько, альтернативою можуть бути послуги кур'єрської служби, але не у всіх випадках. Ряд посольств співпрацює з кур'єрськими компаніями DHL або Pony Express. Ці деталі треба уточнювати в конкретному консульстві. Деякі консульства розглядають заяви жителів віддалених від нього місць прискорено.