Яка користь від олії розторопші.

Розторопша - широко поширене в Росії трав'яниста рослина, з давніх часів славиться своїми цілющими властивостями. У народі її прийнято називати чортополох. Найбільш високо цінується масло, віджате з насіння розторопші. Перші згадки про нього можна знайти ще в працях античних лікарів.
Олія розторопші має жовтувато-зелений відтінок і відрізняється приємним незвичайним запахом. Воно є дієтичним продуктом, а також використовується в гомеопатії, косметології, дерматології та ряді інших областей медицини. Масло має заживляющими, протизапальними властивостями і широко застосовується при лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту. Воно також запобігає поглинання організмом токсичних речовин, тим самим захищаючи його від впливу шкідливих хімічних сполук. З цієї причини воно здатне ліквідувати побічні ефекти, викликані медикаментами і захистити печінку. Одне з найдивовижніших властивостей розторопші - здатність активізувати обмін речовин і виводити холестерин. Масло рослини, багате вітамінами A, D, E і F, хлорофілом, токоферолами і каратиноидами, отримало в народі назву «спалювач жиру». Воно виключно ефективно в боротьбі із зайвою весом.Дерматологі використовують масло розторопші для лікування псоріазу, вітіліго, деяких видів дерматозу, алергічних захворюваннях і навіть облисінні. Косметологи рекомендують це масло власникам будь-якого типу шкіри: воно покращує колір обличчя, зволожує і живить, підтримує тонус і надає еластичність, ефективно бореться з дрібними мімічними морщінкамі.Наконец, розторопша сприяє загоєнню ран і виразок, її активно використовують при лікуванні опіків, у тому числі солнечних.Самое дивне, що володіючи таким наборів корисних властивостей, масло розторопші не має протипоказань. Втім, перед його вживанням все ж краще проконсультуватися з лікарем.