Як зробити рожеве масло самому.

У сучасній аромотерапії, в парфумерії, в косметології, в медицині і в кулінарії широко застосовується рожеве масло . У промисловості його отримують шляхом парової перегонки квітів троянди або шляхом екстракції (вижиму). Для отримання цього ефірного масла використовують квіти троянд червоних і яскраво-рожевих сортів, обов'язково з сильним запахом. Збирати такі квіти найкраще до сходу сонця, поки ефірні масла під його теплими променями не випарується. На зібраних пелюстках не повинно бути води.
Вам знадобиться
  • - оливкова олія
  • - пелюстки троянд
Інструкція
1
У домашніх умовах приготування рожевого масла перегонкою або екстракцією неможливо, але можна зробити настояне рожеве масло , яке за своїми якостями буде не гірше, ніж промишленное.Для того щоб зробити рожеве масло самому, вам необхідна базова основа. Для цього найкраще візьміть оливкове масло . Якщо оливкового масла у вас немає, підійде і кунжутне, а в крайньому випадку - соняшникова.
2
Зробити рожеве масло самому можна кількома способамі.Возьміте стакан оливкового масла, залийте ним два-три склянки пелюсток троянди, щільно закрийте і настоюйте в темному місці, іноді перемішуючи або збовтуючи. Через 2-3 тижні процідіть. Масло готове, зберігайте його в темному місці щільно закритим.
3
Оливкова масло нагрійте до 50 градусів на водяній бані, засипте туди скільки поміститься пелюсток троянд, поставте в тепле місце. У спекотну погоду можна виставити на сонце. Через 2 дні дістаньте всі пелюстки і закладіть нові й всю процедуру повторіть спочатку. Виконайте це всього 10-12 разів. Зберігати так само, як і в 1 способі.
4
Покладіть вату в скляну банку так, щоб вона займала половину обсягу, решта місця в банку засипте пелюстками троянд і залийте до верху оливковою масло м. Щільно закриту банку поставте на сонці. Через день, добре віджавши, замініть пелюстки на свіжі. Проробляючи це протягом 2 тижнів, ви отримаєте масло зі стійким ароматом троянди. Масло, приготоване таким чином, зберігайте в холодильнику.
Корисна порада
Застосовується настояне рожеве масло в домашній косметології для догляду за шкірою. Це прекрасний засіб для різних типів масажу, особливо для аніцеллюлітного.