Як відключити мережеву карту в BIOS. відключення мережевої карти в биос.

До сих пір розробники комп'ютерної техніки так і не придумали, як уберегти мережеві карти від перепадів напруги, які можуть виникнути через попадання в мережеве обладнання розряду блискавки або банального скупчення статичної електрики на проводах. Внаслідок цього мережева карта «вигорає», і для того, щоб не виникло проблем з підключенням нової картки, необхідно відключити «згорілу».
Вам знадобиться
  • Комп'ютер, мережева карта
Інструкція
1
Для апаратного включення-відключення різних пристроїв в кожному комп'ютері встановлена спеціальна система базового введення-виведення, іменована в простолюдді як BIOS. Різні виробники материнських плат по-різному забезпечують доступ користувача до системи BIOS, але принцип у них всіх однаковий. Щоб увійти в систему BIOS, відразу ж після включення комп'ютера ви повинні натиснути одну з клавіш: delete, F10, F2 або Esc. Яку саме необхідно натискати клавішу, залежить від виробника материнської плати. Якщо з першого разу вам не вдалося увійти в BIOS, не турбуйтеся, перезавантажте комп'ютер і повторіть описану операцію ще раз, але з іншого клавішею і так, поки ви не потрапите в BIOS.
2
Увійшовши в BIOS, ви побачите синій екран, з пунктами настройки, розділений на дві частини. З усіх цих пунктів вам необхідно за допомогою стрілок на клавіатурі вибрати розділ, в назві якого є слово «Integrated».
3
Після того як ви ввійдете в цей розділ, знайдіть рядок, приблизно з наступним змістом - «Onboard LAN Controller». Навпаки цього рядка, якщо мережева карта ще не відключена, стоятиме статус «Enabled» або «Enhanced». Вам за допомогою клавіатури необхідно змінити його на «Disabled». Після того як ви змінили статус, натисніть клавішу ESC, і ви повернетеся в початкове меню.
4
Потім у другій половині екрану ви повинні вибрати пункт під назвою «Save Settings». З'явиться віконце, в якому у вас англійською мовою запитають, чи хочете ви зберегти зміни. Погодьтеся, натиснувши клавішу «Y».
5
Далі вам необхідно ще раз натиснути ESC, після чого система запитає, чи дійсно ви хочете завершити роботу з BIOS з новими настройками, натисніть «Y», і комп'ютер автоматично піде на перезавантаження.