Як іммігрувати в Чехію. Як емігрувати в Чехію сьогодні.

Хочете жити в центрі Європи? В країні, де м'які безсніжні зими і нежарке літо? Де навколо тільки свіже повітря і чиста природа? Тоді вам потрібно переїхати в Чехію . Тим більше, що сьогодні зробити це не складає особливих труднощів.
Вам знадобиться
  • пакет документів;
  • реєстрація власної фірми;
  • свідоцтво про шлюб;
  • трудовий договір;
  • договір на навчання
Інструкція
1
Так як самий зручний і швидкий спосіб іммігрувати в Чехію - це відкрити на території Республіки власний бізнес, то, в першу чергу, розгляньте саме такий варіант. Найбільш затребуваними напрямами в підприємницької діяльності є наступні види: туризм, скупка квартир для подальшої здачі їх в оренду туристам-іноземцям, клінінгові компанії, операції з нерухомістю, ремонтні роботи. Якщо у вас є інтерес до цих областей бізнесу, ви сміливо можете відкривати свою фірму на території Чехії і переїжджати туди на законних підставах.
2
Щоб відкрити свою фірму, потрібно її зареєструвати в Торговому суді Чеської Республіки. Для цього вам знадобиться оплатити процедуру реєстрації в розмірі близько 2000 євро та надати повний комплект документів. В нього входять документи, що засвідчують особу людини, і довідка про відсутність судимостей на території країни проживання. Також необхідно надати додаткові відомості про засновника підприємства. Це анкетні дані, опис видів діяльності фірми, кілька варіантів бажаного назви вашого бізнесу, написані латиницею, і розмір статутного капіталу. Після здачі всіх необхідних документів процес реєстрації фірми займе близько 2 тижнів.
3
Тепер на підставі того, що у вас є своя справа в Чехії, можете подавати документи на отримання виду на проживання (ВНЖ) в будь чеське консульство за межами Республіки. Наприклад, росіянин подає заяву на Україні. В даний пакет паперів входять анкета; чотири кольорові фотографії розміром 3,5х4,5 см; чинний закордонний паспорт (термін його дії повинен бути не менше 1,5 років з дня подачі документів); виписка з торгового реєстру, що підтверджує існування вашої фірми; адреса проживання в Чехії; виписка з особового рахунку; довідка про несудимість на території ЧР; медична довідка на рік. Зазвичай термін розгляду вашої заяви займає близько 120 днів, але на практиці все відбувається набагато швидше - протягом 2-3 місяців.
4
Після того, як вам видадуть дозвіл на проживання, можете сміливо переїжджати. Тепер перед вами відкриється не тільки Чехія. Ви також отримуєте право пересуватися по всій Європі, де діє шенгенська віза. А вже через п'ять років можна подавати прохання в державні органи Чеської Республіки про отримання громадянства.
5
Окрім відкриття фірми іммігрувати в Чехію можна ще й з інших причин. Це робота в Чеській компанії, отримання освіти у вищому навчальному закладі Республіки і шлюб з громадянином Чехії. Список документів такий же, за винятком виписки про існування фірми. Але для кожної перерахованої категорії потрібно буде докласти свій підтверджуючий документ. Це може бути трудовий договір, договір на навчання або свідоцтво про укладення шлюбу.
6
При імміграції в Чехію пам'ятайте, що після того, як ви заберете візу і прибудете на територію Республіки, вам необхідно протягом 3 днів зареєструватися в поліції у справах іноземців.