Як отримати візу до Норвегії.

Якщо ви є громадянином Російської Федерації і вирішили відвідати Норвегію , вам знадобиться шенгенська віза. Отримати візу можна через туристичне агентство, де ви купуєте тур, або самостійно, звернувшись до Консульського відділу посольства Норвегії в Москві, Генеральне консульство в Санкт-Петербурзі або Мурманську або в Почесне консульство в Архангельську. Анкета на візу заповнюється на сайті консульства. Попереднього запису немає, документи подаються в порядку загальної черги.
Вам знадобиться
  • - закордонний паспорт, дійсний не менше 3 місяців з моменту повернення з поїздки;
  • - копію розвороту закордонного паспорта;
  • - анкету, заповнену в режимі он-лайн на сайті консульства;
  • - кольорову фотографію, розміром 3х4см;
  • - ксерокопію розвороту внутрішнього паспорта та сторінки з пропискою;
  • - оригінал і копію поліса медичного страхування, дійсного на території країн Шенгенської угоди. Сума покриття повинна становити не менше 30 000 євро;
  • - довідку від роботодавця на фірмовому бланку організації з зазначенням посади та зарплати.
  • Підтвердження наявності фінансових коштів, необхідних для здійснення поїздки, з розрахунку 50 євро на людину в добу;
  • - учням потрібно додати довідку з навчального закладу та копію студентського квитка;
  • - пенсіонерам необхідно пред'явити копію пенсійного посвідчення;
  • - всім непрацюючим громадянам потрібно надати спонсорську лист від родича, спонсорує поїздку, ксерокопію розвороту його внутрішнього паспорта та довідку з місця роботи на фірмовому бланку з зазначенням посади та окладу;
  • - підтвердження броні готелю на весь термін перебування. Це може бути оригінал, копія, факс, роздруківки з інтернету;
  • - проїзні квитки в обидва кінці;
  • - опис маршруту поїздки англійською, норвезькою або шведською мовами;
  • - якщо поїздка планується на особистому автомобілі, необхідна страховка міжнародного зразка - Green Card, копія посвідчення водія та копія техпаспорта.
Інструкція
1
Перед тим, як приступити до заповнення анкети, необхідно зареєструватися на сайті. Ваша особиста інформація буде зберігатися в базі даних консульського відділу і може бути використана при подальшому зверненні за візою.
2
Заповнювати анкету необхідно англійською мовою. Після того, як ви заповните анкету і оплатіть консульський збір за допомогою банківської карти, вона буде автоматично відправлена в консульський відділ, і ви зможете вибрати зручний час прийому в консульстві.
3
Для неповнолітніх путешественніковДля дітей до 18 років діють ті ж правила, що і для дорослих. На кожну дитину необхідно заповнити окрему анкету. До основного пакету документів потрібно додати копію свідоцтва про народження, навіть якщо у дитини є внутрішній і закордонний паспорта.Еслі діти вписані в закордонний паспорт одного з батьків, у цей паспорт буде вклеєна окрема віза.Деті, які досягли 14 років, зобов'язані мати особистий закордонний паспорт.
4
У випадку подорожі дитини в супроводі одного з батьків або третьої особи, потрібно нотаріально завірена довіреність на вивіз дитини від другого батька або батьків та її ксерокопія, а також копія розвороту внутрішнього паспорта довірителя.
Зверніть увагу
Прийом документів у приватних осіб, які заповнили анкету в режимі он-лайн, ведеться по понеділках, вівторках, середах і п'ятницях з 09:00 до 15: 30.Віза оформляється протягом 5-10 робочих дней.Консульскій збір складає 35 євро. Діти до 6 років звільнені від оплати сбора.Консульскій збір оплачується банківською картою через інтернет після заповнення анкети на сайті консульства.