Як емігрувати в Америку.

США приваблюють людей з усього світу. Хтось приїжджає в пошуках кращої долі, хтось їде за американською мрією, хтось серйозно налаштований підкорити цю країну своїм талантом і загадкової російської душею. Така подорож вимагає ретельної підготовки, продумати потрібно буквально кожен крок, адже еміграція, тим більше в США, - справа серйозна. Чи жарт, щороку в цю країну приїжджає більше 500 тис. Чоловік.
Інструкція
1
Стати громадянином США можна, тільки отримавши дозвіл на проживання, або Green Card. Вид на проживання, в свою чергу, може бути тимчасовим або постійним.
2
Отримати право проживання в США можуть громадяни, які приїхали в країну по робочій, сімейної візі або виграли лотерею Green Card.
3
Робоча віза видається строком на 3 роки і може бути продовжена без права виїзду з країни до 6 років. Такий тип візи можуть отримати висококваліфіковані фахівці, які потрапляють під квоти, встановлені Конгресом США. Члени сімей фахівців мають право на проживання в країні, але без права работи.Для отримання візи такого типу необхідно мати на руках запрошення на роботу від американської компанії. Через 3 роки її можна продовжити, а за цей час добитися отримання «Грін Карти».
4
Ще один спосіб отримати посвідку на постійне проживання - це лотерея Green Card. Щороку розігрується порядку 50 000 віз цього типу. Проте перемога в лотереї не гарантує отримання імміграційної візи. Необхідно пройти співбесіду в консульстві США, що вимагає ґрунтовного знання мови та історії країни. Пройшли співбесіду і отримали Green Card отримують можливість працювати та навчатися в США нарівні з корінними жителями країни.
5
Сімейна віза видається приїжджають до США з метою шлюбу. Претенденти повинні довести в службі натуралізації та імміграції свої намір проживати в країні постійно. Така віза видається на 2 роки, причому протягом усього цього часу уряд контролює, наскільки заможний шлюб, аж до візитів додому, перегляду сімейних фотографій, бесід з родичами і т.п.
6
Статус біженця - ще один спосіб отримати посвідку на проживання на законних підставах. Для цього потрібно довести, що переслідування по вагомим мотивами дійсно має місце бути. Співбесіда проходить дуже жорстко, це потрібно враховувати.
7
Інвесторам в економіку США приділяється особлива увага. Внесок в економіку країни у розмірі 500 тис.доларів дає право на отримання виду на проживання, а потім і громадянства. Однак і в цьому випадку не все так просто. Необхідно надати декларацію доходів за останні 3 роки. Влада країни хочуть бути впевненими, що всі інвестуються кошти отримані легальним шляхом.
8
Пам'ятайте, що стати громадянином США можна тільки проживши й пропрацювавши в цій країні не менше 5 років. Цей термін зменшується до 3 років для тих, хто вступив у шлюб з громадянином США. Потрібно вміти читати, писати, говорити англійською мовою, знати історію країни і сучасне державний устрій.
Зверніть увагу
У лотереї Green Card бере участь вся сім'я людини, що звернулася за даним типом посвідки на проживання. Заручитеся підтримкою всіх родичів, якщо мають намір довести справу до кінця.
Корисна порада
Громадянство дає величезні переваги: можна брати кредити, позики, отримати медичну страховку, а діти отримують можливість безкоштовного навчання в середній школі.