Як отримати шенгенську візу до Фінляндії.

Ті, хто хоче подорожувати або змінити місце проживання, часто звертають свою увагу на чудову країну Фінляндію . Щоб паперові формальності, пов'язані з подорожжю, не заважали відпочинку, потрібно отримати так званий шенген. Як же просто отримати шенгенську візу в Фінляндію ?
Вам знадобиться
  • - паспорт;
  • - копії всіх сторінок паспорта;
  • - закордонний паспорт;
  • - довідка про кредитну картку;
  • - довідка з місця роботи;
  • - поліс медичного страхування;
  • - фотографії;
  • - бронь готелю;
  • - бронь авіаквитка;
  • - запрошення;
  • - свідоцтво про народження і шлюб.
Інструкція
1
Відвідайте найближче посольство Фінляндії (якщо такого немає у вашій країні, зверніться до сусідньої), маючи при собі такі документи: - паспорт та копію всіх його сторінок; - закордонного паспорта; - фінансові документи (довідку про кредитну картку, якщо така мається, довідка з місця роботи або навчання); - поліс медичного страхування для країн шенгенської зони; - фотографії 3,6 х 4,7 на світло-сірому фоні (без будь-якого оформлення), можуть бути ще додаткові вимоги по фотографіях, які ви можете довідатися в самому посольстве.Позаботьтесь про те, щоб термін дії вашого паспорта закінчувався мінімум тільки через рік.
2
Попередньо вам потрібно буде запросити з Фінляндії: - бронь готелю, авіаквитків, запрошення з компанії або від жителя Фінляндії для отримання ділової або гостьової візи. Їх наявність значно підвищує шанси без проблем отримати візу .Возможно, від вас зажадають й інші документи (свідоцтва про народження, шлюб тощо.). Зразок оформлення запрошення від громадянина Фінляндії візьміть в самому посольстві.
3
Заповнити в посольстві анкету на отримання Шенгенської візи.
4
Оплатити мито за розгляд вашої заяви та інші необхідні витрати.
5
Пройдіть співбесіду в посольстві (необов'язково, але можливо, якщо ваша особистість викличе якісь підозри і питання).
Зверніть увагу
Варто відзначити, що деякі посольства можуть зажадати від вас особистої присутності, деякі дозволяють відправити документи поштою (в паперовій версії) або передати їх з довіреною особою, але оптимально безпечним варіантом буде особиста присутність.
Корисна порада
Бажано подавати документи хоча б за три місяці до планованої поїздки. Якщо трапиться так, що ви отримаєте відмову через неправильно оформлених документів, у вас буде час все виправити і отримати візу.Еслі ви не хочете ризикувати можливістю отримати відмову у візі, можете скористатися послугами юридичної компанії. У разі неотримання візи ви отримаєте назад свої гроші.