Як оформити візу в Індію.

Громадянам Російської Федерації та багатьох інших країн для в'їзду в Індію потрібна віза. Оформити візу самостійно можна в Візовому центрі Індії в Москві або в Генеральному консульстві в Санкт-Петербурзі і Владивостоку. Для цього вам буде потрібно підготувати необхідні документи.
Вам знадобиться
  • - закордонний паспорт;
  • - ксерокопія розвороту закордонного паспорта;
  • - ксерокопія заповнених сторінок внутрішнього паспорта;
  • - 2 анкети, заповнені англійською мовою;
  • - 2 кольорові фотографії 3 Х 4см;
  • - авіаквиток в обидва кінці;
  • - підтвердження проживання;
  • - оплата збору за оформлення документів.
Інструкція
1
Візову анкету потрібно буде заповнити в режимі он лайн на сайті Візового центру Індії - http://www.ttsvisas.ru/Moscow/Forms.aspx?Cul=ru-RU. Вона повинні бути англійською мовою. Майте на увазі, що при заповненні полів забороняється ставити крапки, коми, двокрапки й інші знаки пунктуації. Після того, як ви заповните анкету, роздрукуйте її в двох примірниках і підпишіть. На кожен примірник наклейте одну фотографію.
2
Якщо ви маєте подвійне громадянство, не маєте Російського громадянства або недавно його отримали, вам потрібно буде заповнити «Додаткову форму для іноземців». Форма теж заповнюється англійською мовою і прикладається до візової анкети.
3
Перевірте ваш закордонний паспорт. Він повинен бути дійсний не менше 6 місяців після повернення з передбачуваної поїздки, і мати хоча б одну вільну сторінку для візи.
4
Якщо ви їдете на запрошення, до основного пакету документів потрібно буде докласти запрошення, завірене в поліції, і ксерокопію паспорта що запрошує вас особи.
5
Якщо у вас намічається туристична поїздка, знадобиться підтвердження броні готелю. У ньому мають бути вказані ваші ім'я та прізвище, дати проживання і тип номера, а також, реквізити готелю. Це може бути факс з готелю з печаткою, роздруківка з електронної пошти або з сайту систем бронювання. В останньому випадку знадобиться номер резервації.
6
На дітей необхідно заповнити окрему анкету, роздрукувати її в двох примірниках, наклеїти фотографії і додати копію свідоцтва про народження, перекладену на англійську мову. Все це потрібно докласти до основних документів.
7
Якщо дитина виїжджає з одним з батьків або у супроводі третіх осіб, знадобиться нотаріально завірена довіреність на виїзд від батька (батьків).
8
Готовий пакет документів необхідно віднести до Візового центру, який працює з 10:00 до 17:00. Подаються документи в порядку живої черги. Якщо у вас виникнуть питання щодо оформлення візи, ви можете зателефонувати за телефоном (495) 411-90-27.
9
В деяких випадках ви можете отримати візу в Гоа, в аеропорту Даболим. Це можливо в разі раптової хвороби або смерті родича (при наявності відповідних документів), транзиту, що не перевищує 72 годин і в разі оформлення групового туру через індійського туроператора.
Зверніть увагу
Якщо ви збираєтеся пробути в країні більше 3 місяців, вам потрібно довідку про те, що у вас відсутні ВІЛ-антитіла.
Корисна порада
Для громадян РФ віза оформляється протягом 3 робочих днів. Для громадян інших держав - протягом 10 дней.С 01.04.2011 можна отримати термінову візу за 1 робочий день. Збір за оформлення документів становить 1600 рублів. Він оплачується при подачі документів у Візовому центрі. Збір стягується з усіх заявників, включаючи дітей. Збір за оформлення термінової візи становить 6000 рублів. Перевірити статус документів можна, перейшовши за посиланням - http://www.ttsvisas.ru/mcow/TrackYourDocument.aspx