Як включити екран вітання.

При завантаженні будь операційної системи лінійки Windows з'являється екран вітання. Типово екран повинен відображатися в будь-якому випадку, але в деяких випадках, наприклад, при збої системи або зміну налаштувань системи, цей екран може не відображатися, вказуючи на помилку.
Інструкція
1
Іноді можна зустріти таке попередження при завантаженні системи: «Служба клієнта для NetWare виконала відключення екран а вітання і швидке перемикання між користувачами». Для редагування відображення екран а вітання необхідно увійти в систему від імені адміністратора або користувача, який наділений таким же правами. Звичайним користувачам стає недоступною опція «Увімкнення та вимкнення екран а вітання».
2
Відкрийте аплет «Облікові записи користувачів»: натисніть лівою кнопкою миші на меню «Пуск», виберіть пункт «Панель управління». У вікні, виберіть двічі клацніть по значку «Облікові записи користувачів».
3
У новому вікні натисніть посилання «Змінити спосіб входу та виходу із системи». Далі вам необхідно вибрати дію, що призведе до шуканого результату - для включення екран а вітання необхідно поставити позначку напроти пункту «Використовувати екран вітання ». Після активації цього пункту будь-який користувач перед входом в систему повинен натиснути іконку з назвою свого облікового запису. Іноді потрібно вводити пароль, якщо користувач активує цю опцію (вхід по паролю).
4
Щоб входити в систему без екран а вітання, тобто автоматично, необхідно зняти позначку з пункту «Використовувати екран вітання». При активації цієї опції стандартний екран вітання не буде відображатися, але перед користувачем буде з'являтися вікно, в якому необхідно вибрати користувача (обліковий запис) і ввести пароль, якщо така опція була активована. Якщо з цією операційною системою працює всього один користувач, ні екран вітання, ні вікно вибору користувача з'являтися не будуть.
5
При звичайній завантаженні системи у вікні вітання відображаються тільки звичайні користувачі та користувачі, які володіють правами адміністратора. При завантаженні в безпечному режимі серед списку користувачів з'являється безпосередньо адміністратор.
Відновлення екрана вітання може знадобитися в разі відключення цієї функції системи деякими службами (наприклад, службою клієнта для NetWare). Проведення цієї операції не вимагає спеціальної комп'ютерної підготовки і доступно будь-якому користувачеві операційної системи Windows.
Інструкція
1
Переконайтеся в тому, що вхід в систему виконаний через обліковий запис адміністратора комп'ютера. Для цього спробуйте змінити системний час в треї, відображається в правому нижньому кутку екрана монітора комп'ютера. Поява вікна попередження з повідомленням «Недостатньо прав для зміни системного часу» вказує на відсутність у використовуваної облікового запису прав адміністраторського доступу. Використовуйте інший запис або зверніться за допомогою до адміністратора даного комп'ютера.
2
Натисніть кнопку «Пуск» для входу в головне меню системи і перейдіть в пункт «Налаштування».
3
Виберіть пункт «Панель управління» і відкрийте вікно «Облікові записи» подвійним кліком миші на поле компонента.
4
Вкажіть посилання «Змінити спосіб входу та виходу із системи» і застосуєте прапорець на полі «Використовувати екран вітання» для входу користувачів в систему через вікно вітання з необхідністю вибору потрібної облікового запису і введенням пароля.
5
Зніміть прапорець на полі «Використовувати екран вітання» для входу в систему через стандартне діалогове вікно «Вхід у Windows» із зазначенням імені користувача та введенням пароля.
6
Використовуйте альтернативний метод відновлення класичного вікна вітання за допомогою редактора реєстру (тільки для просунутих користувачів).
7
Поверніться до головного меню «Пуск» і перейдіть в пункт «Виконати» для виклику інструменту командного рядка.
8
Введіть значення gpegit.msc в полі «Відкрити» та натисніть клавішу Enter для підтвердження виконання команди.
9
Виберіть у списку в лівій частині вікна ключ параметрів зі значенням computer configuration -> administrative templates -> system -> logon.
10
Оберіть значення Always Use Classic logon і переконайтеся, що виставлено значення disable.
11
Перезавантажте систему для застосування обраних змін.
Зверніть увагу
Некоректне внесення змін до реєстру комп'ютера може призвести до необхідності повної переустановки OS Windows.
Корисна порада
Вхід у систему для комп'ютерів, які є членами мережевого домену, неможливий.