Як виїхати на Балі.

Вибираючи місце для відпочинку, звичайно ж, всі уявляють собі райський куточок в який-небудь сонячній країні, з пальмами і кілометрами пляжів, високими хвилями і нескінченним синім небом. Зараз існує безліч туристичних фірм, готових задовольнити потреби будь-яких клієнтів. Відпочинок на Балі є одним з найпопулярніших в світі.
Інструкція
1
Ви можете в'їхати в країну по VOA (visa on arrival - віза по прибуттю), яка надає право перебування російським громадянам в країні протягом 30 днів. Ви можете оформити її саме на кордоні. Однак ви обов'язково повинні мати зворотний квиток. Таку візу ви також можете оформити в посольстві Індонезії в Москві.
2
Якщо ви плануєте затриматися на Балі , слід оформити візу з більш тривалим терміном дії. Приміром, соціальна віза дійсна 50 днів. Після закінчення терміну дії ви можете продовжити візу ще на 50 днів і так аж до півроку. Таку візу ви також можете оформити в посольстві Індонезії в Москві.
3
Однак за кожне продовження доведеться оплачувати додатково. Після ви можете вилетіти на рідну країну, щоб знову оформити нову соціальну візу або отримати звичайну - Visa run - для постійно проживають європейців на Балі .
4
Бізнес-візи і робоча віза (KITAS) мають термін дії один рік. При їх оформленні потрібно великий пакет документів. До того ж за правильним застосуванням віз в Індонезії стежать досить строго. При порушенні візового режиму вам загрожує депортація терміном до двох років, а намагатися обдурити правоохоронні органи краще не варто, та й не вийде. Це пов'язано з тим, що місцеві жителі особисто стежать за будь-якими проявами комерційної діяльності іноземців. Зайва конкуренція їм не потрібна. А якщо вас запросили на роботу, або ж ви хочете працювати без робочої візи - про вас швидко повідомлять владі.
5
Придбання нерухомості в цій країні, не дає вам право на постійне проживання. Всім власникам будь-якої власності видається дозвіл на перебування в країні лише на один рік. Після закінчення зазначеного терміну цей дозвіл необхідно подовжувати, за що доведеться заплатити.
6
Якщо ви бажаєте вивезти з собою своїх батьків, то люди у віці від 55-ти років можуть оформити пенсійну візу. Однак існує ряд вимог, які можуть здатися нездійсненними, наприклад, наявність трьох своєрідних «опікунів» з числа місцевих жителів, хоча на практиці влади мало звертають на це увагу.
7
Для повноцінного перебування в країні навіть для управління скутером потрібні міжнародні права. Ви можете їх оформити в Росії заздалегідь, або придбати місцеві права в Індонезії. Возити в країну краще євро.
8
У місцевих обмінниках встановлений довільний курс не на користь іноземних громадян. При виїзді на Балі обов'язково оформите медичну страховку, оскільки медицина тут досить дорога.