Як перезавантажити Windows в безпечному режимі. Як самому перезавантажити windows.

Безпечний режим Windows - це такий спосіб запуску операційної системи, коли всі можливі зовнішні причини неполадок системи відключаються. Завантажуються тільки необхідні драйвера. Він використовується для відновлення роботи системи та усунення несправностей, викликаних програмним забезпеченням або неправильно працюють драйверами. Також під час завантаження комп'ютера в безпечному режимі не виконуються програми зі списку автозапуску.
Інструкція
1
Перед перезавантаженням в безпечному режимі звільніть всі дисководи від компакт-дисків, DVD і дискет. Якщо ви використовуєте флеш-карти або зовнішні жорсткі диски з автозавантаженням, то зніміть їх теж.
2
Після цього виберіть перезавантаження в меню Пуск. Там натисніть кнопку «Завершення роботи», наступного меню виберете варіант «Перезавантаження».
3
Якщо у вас стоїть тільки одна операційна система Windows, то після перезавантаження натисніть клавішу F8 і тримайте її натиснутою, поки не з'явиться логотип Windows. Можна не утримувати клавішу, а натискати F8 постійно, до тих пір, поки не з'явиться логотип. Якщо він вже з'явився, а ви ще не встигли натиснути F8, то дочекайтеся завантаження операційної системи і перезавантажитеся знову, цього разу натиснувши F8 вчасно.
4
Якщо у вас на комп'ютері встановлено декілька операційних систем, то після того, як з'явиться завантажувач і меню вибору системи, яку слід завантажувати зараз, виберіть систему Windows, яку ви хочете запустити в безпечному режимі , а потім натискайте F8 точно так само, як в попередньому кроці.
5
Після цього з'явиться меню завантаження системи Windows в безпечному режимі . Там буде кілька варіантів. За допомогою клавіатури виберіть той, який вам необхідний. Якщо ви не знаєте, який саме режим вам потрібен, то виберете просто «Безпечний режим» без додаткових параметрів.
6
Якщо вам необхідно виконати якісь зміни, то в систему необхідно зайти під обліковим записом, що має права адміністратора.
Корисна порада
Якщо ви завантажилися в безпечному режимі, то по кутах екрану будуть помітні написи «Безпечний режим». Коли ви закінчите справи, для яких потрібен безпечний режим, і захочете продовжити працювати у звичайному режимі, то просто перезавантажте комп'ютер. У безпечному режимі можна зробити відновлення системи, запустити режим налагодження, відредагувати меню автозавантаження, якщо причина труднощів у роботі лежить в ньому. Перезавантаження в безпечному режимі допоможе, якщо потрібно видалити програми і драйвера, що перешкоджають нормальній роботі в системі.