Як відключити локальний диск.

Один з локальних дисків комп'ютера може використовуватися для зберігання ваших особистих даних. Якщо найближчим часом на комп'ютері працюватимуть ще користувачі, вони можуть отримати доступ до вашої особистої інформації. А особливо висока ймовірність цього виникає в тому випадку, якщо всі вони входять в систему з одного облікового запису адміністратора. Рішенням проблеми може стати відключення локального диска - тоді інші користувачі навіть не будуть здогадуватися про його існування.
Інструкція
1
Натисніть послідовно «Пуск» -> «Панель управління» і виберіть компонент «Адміністрування». Відкриється вікно з різними параметрами адміністрування, з яких виберіть «Керування комп'ютером». Натисніть по ньому правою кнопкою мишки і в контекстному меню виберіть "Відкрити".
2
Тепер якщо у вас Windows XP, відшукайте рядок «Структура», після чого відкрийте в ній компонент "Керування дисками". У випадку якщо ви користуєтеся операційною системою Windows 7, знайдіть рядок «Сховище», в якій також відкриваєте компонент "Керування дисками".
3
З'явиться вікно з інформацією про всі локальних дисках комп'ютера. У верхній частині вікна буде список всіх локальних дисків, в нижній частині - інформація по кожному локальному диску. Тепер натисніть правою кнопкою мишки по тому локальному диску, який потрібно відключити. У контекстному меню виберіть «Змінити букву диска або шлях до диска». Виникне ще одне вікно, в якому виберіть команду «Видалити». Потім підтвердіть операцію, натиснувши ОК і закрийте вікно.
4
Зайдіть в «Мій комп'ютер» і переконайтеся, що обраний вами локальний диск більше не відображається, а також відсутній в провіднику. Чи не з'явиться цей локальний диск і після перезавантаження комп'ютера.
5
Щоб відключений локальний диск знову відображався системою, зайдіть в "Керування дисками". Клацніть по безіменному ділянці правою кнопкою мишки і в контекстному меню виберіть «Змінити букву диска або шлях до диска». У виниклому меню виберіть команду «Додати». Потім виберіть букву диска, після чого натисніть ОК. Закрийте вікно. Зайдіть в «Мій комп'ютер». Тепер ви маєте повний доступ до цього локальному диску і до інформації. Відключення і включення локальних дисків - процедура повністю безпечна, оскільки повністю зберігається вся інформація.