Як видалити обліковий запис.

Для гнучкого розмежування доступу до даних і ресурсів ЕОМ з можливістю аутентифікації та авторизації, в сучасних операційних системах використовується концепція облікових записів. Облікові записи створюються як для реальних користувачів, що працюють на комп'ютері, так і для деяких служб і додатків. При видаленні служб або припиненні використання комп'ютера яким або користувачем, має сенс видалити і відповідну облікову запис .
Вам знадобиться
  • - права адміністратора в Windows.
Інструкція
1
Відкрийте програму управління ресурсами комп'ютера. Для цього клацніть правою кнопкою миші по іконці "Мій комп'ютер", розташованої на робочому столі. Далі в контекстному меню клікніть по пункту "Управління". Відкриється вікно "Керування комп'ютером".
2
Активуйте оснастку управління обліковими записами користувачів, що зберігаються на локальному комп'ютері. У дереві, розташованому в лівій частині вікна "Керування комп'ютером", відкрийте розділ "Управління комп'ютером (локальним)", потім розгорніть розділи "Службові програми" і "Локальні користувачі". Виділіть пункт "Користувачі". У правій частині вікна відобразиться список усіх локальних облікових записів.
3
Знайдіть обліковий запис, який необхідно видалити. Послідовно перегляньте список вікна "Користувачі". Приділяйте увагу вмісту полів "Ім'я" та "Опис". Список для зручності можна відсортувати, натиснувши на одну з кнопок його заголовка. Виділіть елемент списку, відповідний шуканої облікового запису.
4
Почніть видалення облікового запису. Клікніть правою кнопкою миші по виділеному пункту списку користувачів. З'явиться контекстне меню. Клікніть в ньому за пунктом "Видалити".
5
Підтвердіть видалення облікового запису. Вивчіть інформацію, наведену в отобразившейся вікні повідомлення "Локальні користувачі та групи". Переконайтеся в тому, що ім'я облікового запису, наведеної в вікні, відповідає тому, яке було позначено для видалення. Натисніть кнопку "Так" для остаточного видалення облікового запису.
Зверніть увагу
Все файли і папки, раніше зашифровані під видаленим записом користувача, стануть недоступні для читання. Будьте уважні! Перед видаленням облікового запису зніміть атрибут шифрування з важливих файлів і директорій.
Корисна порада
Якщо немає впевненості в тому, чи не знадобиться видаляється обліковий запис в найближчому майбутньому, її краще не видалити, а заблокувати. Для блокування облікового запису виділіть відповідний пункт списку користувачів, клікніть по ньому правою кнопкою миші, в контекстному меню виберіть пункт "Властивості". З'явиться діалог із заголовком "Властивості:". Встановіть у ньому прапорець "Вимкнути обліковий запис" і натисніть кнопку "OK".