Як оформити візу до Грузії.

З 2005 року в Грузії введено полегшений режим в'їзду для громадян 50 держав. Росія до цього переліку не входить. Як оформити візу для в'їзду в Грузію росіянам?
Вам знадобиться
  • - закордонний паспорт (на момент в'їзду термін його дії повинен становити не менше 4 місяців);
  • - копія першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними заявника;
  • - особисто підписана заявником анкета, заповнена російською мовою;
  • - одна фотографія 3 * 4 см, кольорова або чорно-біла.
Інструкція
1
Подайте документи на візу особисто в консульський відділ посольства Грузії в Москві, або це може зробити акредитоване турагентство. Вам потрібно наступні документи: закордонний паспорт (на момент в'їзду термін його дії повинен становити не менше 4 місяців), копія першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними заявника, особисто підписана заявником анкета, заповнена російською мовою і одна фотографія 3 * 4 см, кольорова або чорно -біла. Фотографія повинна бути зроблена не раніше ніж за півроку до подачі документів. Якщо ви плануєте їхати з дітьми, вам будуть потрібні свідоцтво про народження дитини та одна фотографія. Якщо дитина їде тільки з одним з батьків або у супроводі третьої особи, вам знадобиться нотаріально завірена довіреність на вивезення дитини від батька. З 14 років дитині потрібен окремий закордонний паспорт. З 6 років на дитину, вписаного в паспорт батьків, повинна бути вклеєна фотографія - це обов'язкова умова.
2
Оформіть візу безпосередньо на кордоні з Грузією - на контрольно-пропускних пунктах «Казбегі-Верхній Ларс» і «Дарина», в аеропортах Тбілісі, Кутаїсі та Батумі, в морських портах Поті і Батумі . В цьому випадку оформляється короткострокова одноразова віза. Вам буде потрібно пред'явити наступні документи: закордонний паспорт, термін дії якого на момент в'їзду не може бути менше 3 місяців, і заповнена російською мовою анкета (вам її нададуть у пункті перетину кордону).
3
При оформленні візи на кордоні з вас візьмуть візовий збір у розмірі 35 $. Якщо ж ви оформите візу в консульському відділі, то візовий збір складе 10 $ pза однократную короткострокову візу і 20 $ за дворазову візу . Якщо вам потрібно оформити візу терміново, розмір збору збільшиться в 2 рази. Термінове оформлення займає 1 добу, тоді як стандартний термін оформлення короткострокової візи - 7 діб.
Корисна порада
Термін дії візи - 90 днів, як одноразовою, так і дворазовою