Як виїхати до Великобританії.

Великобританія - одна з провідних країн Європи і світу. Тому не дивно, що багато хто хоче працювати і вчитися в ній. Але, на жаль, у британців досить жорстка туристична і імміграційна політика. Як виїхати до Великобританії, не порушуючи закон?
Вам знадобиться
  • - ксерокопія всіх заповнених сторінок російського паспорта;
  • - оригінал або ксерокопія старого анульованого паспорта (якщо є);
  • - закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців після закінчення поїздки;
  • - 2 кольорові фотографії (3,5 х 4,5 см);
  • - довідка з місця роботи на фірмовому бланку з зазначенням адреси місця роботи, робочого телефону, займаної посади, заробітної плати, дати початку роботи на підприємстві;
  • - виписки з банківських рахунків, на суму не менше 100 USD на добу на людину або тревел-чеки (на аналогічну суму);
  • - підтвердження того, що ви не збираєтеся іммігрувати: документи на власність, нерухомість (квартира, автомобіль, дача і т.д.).
Інструкція
1
Визначте мету своєї поїздки. Ви хочете побачити Британію в якості студента, працівника або простого туриста? Залежно від цього фактора, ви будете оформляти свою візу. Робочі візи можна отримати кількома шляхами, тут важлива ваша кваліфікація. Якщо ви низькокваліфікований фахівець, то можливість вашої роботи в Англії прагне до нуля, тому що прибиральників, продавців, доглядальниць і т.п., там вистачає після економічної кризи. Якщо ви висококваліфікований фахівець, є два варіанти. По-перше, дозвіл на роботу (Work Permit). Для цього вам необхідно знайти англійського роботодавця, готового укладе з вами контракт. Причому останній зобов'язаний довести контролюючим органам, що не може знайти відповідного працівника серед співвітчизників. В цьому випадку ви «прив'язані» до одного місця роботи, змінити яке, не маєте права. А якщо вас звільнять, то ви зобов'язані негайно покинути країну. По-друге, імміграція висококваліфікованих працівників за програмою Tier 1 PBS (раніше HSMP). Ця програма практикує бальну систему, тобто ви повинні набрати певну кількість балів, щоб брати участь в ній. Вам необхідно мати вищу освіту не нижче кандидатського рівня і досить велику суму річного доходу. Зате ви не будете залежати від примх роботодавця.
2
Вивчіть мову. Перше, що визначає успіх вашого перебування в будь-якій країні - це знання місцевої мови. Звичайно, для туристів досить взяти в подорож англо-російський розмовник, але якщо ви - студент або потенційний працівник, то вільне володіння мовою вам просто необхідно. І чим вище рівень знання англійської, тим вищі ваші кар'єрні перспективи.
3
Визначтеся з житлом. Обов'язковою умовою отримання англійської візи є наявність у вас місця проживання. Це може бути бронь у готелі або наймана квартира, або студентський гуртожиток, але довідка про те, де ви плануєте зупинитися необхідна. Квартиру можна зняти через агентство, але обов'язково з'ясуйте всі питання, що стосуються оренди. Це допоможе уникнути шахрайства.
Зверніть увагу
Зверніть увагу на те, що добропорядний наймач ніколи не вимагатиме гроші за ваше оформлення або просити вас працювати з туристичною візою. Це явна ознака обману. Люди з туристичною візою взагалі не мають права працювати у Великобританії і деякі роботодавці користуються цим, щоб не платити працівникам грошей, адже поскаржитися такі нелегали нікуди не зможуть. Тому, якщо ви маєте намір працювати в Сполученому Королівстві, то обов'язково домагайтеся робочої візи.