Як іммігрувати до Швеції.

У свідомості багатьох росіян Швеція - зразок спокійною, благополучною і зручною дли житті країни. Однак з імміграцією в цей оплот благополуччя для осіб, які не є громадянами Євросоюзу, все йде дуже непросто. Але це не означає, що переїзд неможливий. Є кілька цілком легальних способів залишитися в Швеції назавжди, отримати посвідку на проживання, дозвіл на роботу, а згодом і громадянство.
Вам знадобиться
  • - паспорт громадянина Росії;
  • - діючий закордонний паспорт;
  • - доступ в інтернет.
Інструкція
1
Для переїзду в Швецію на легальній основі існує дуже обмежений список шляхів. Усі вони перераховані на офіційному сайті посольства Швеції. Згідно із законодавством, право на проживання в Швеції мають право члени сім'ї громадян цієї країни (чоловіки, дружини, неповнолітні діти), студенти, які надходять в шведський вузи, наукові працівники, які отримали запрошення від університетів чи лабораторій, а також особи, які відкривають у Швеції власний бізнес . Врахуйте, що останні три категорії отримують лише тимчасовий вид на проживання.
2
Головний пункт для всіх бажаючих виїхати - вивчення шведської мови. Врахуйте, що навіть для отримання початкового рівня необхідний як мінімум рік інтенсивних занять. Вивчаючи мову, приміряйте на себе можливі варіанти імміграції. Врахуйте, що ваш запит про в'їзній візі буде серйозно розглядатися посольством і якщо причину вашого від'їзду вважатимуть непереконливою, вам відмовлять. Головне питання, яке вам зададуть «Чому ви хочете поїхати в Швецію »? Подумайте, наскільки переконливими будуть ваші доводи. Наприклад, якщо ви плануєте вести наукову роботу, її тема повинна бути безпосередньо пов'язана з цією країною. Погляньте на причину від'їзду очима посольського працівника - вас би переконали ваші власні резони?
3
Виїхати в Швецію на навчання складніше, ніж в деякі інші країни. Освіта тут платне, для вступу необхідний дуже хороший англійську мову (якщо справа стосується бізнес-шкіл) і, головне, певний рівень знання шведської. Для багатьох вузів шведська мова - неодмінна умова поступленія.Еслі ви зупинилися на студентській візі, вам необхідний диплом бакалавра одного з російських вузів. Ви повинні обрати навчальний заклад (їх список можна знайти, наприклад, на офіційному сайті посольства Швеції), написати на його адресу мотиваційний лист та отримати підтвердження про зарахування. Студенти шведських вузів мають право подати прохання про стипендію - державної, або виплачується з приватних фондів. Ви можете подати запит на стипендію паралельно з вибором університету.
4
Найпопулярніший варіант для жінок - імміграція через брак. Для цього необхідно укласти шлюб з громадянином Швеції в Росії, або ж в'їхати в Швецію в статусі нареченої. Через два роки після реєстрації шлюбу дружина громадянина Швеції отримує постійний вид на проживання в цій країні. Якщо у неї є неповнолітні діти, після реєстрації шлюбу вона зможе перевезти їх в Швецію за програмою возз'єднання сім'ї.
5
Ще один варіант переїзду - набути громадянство якої іншої країни Євросоюзу. Виберіть країну, яка розглядає видачу постійного виду на проживання на підставі покупки нерухомості - наприклад, Грецію або Кіпр. Придбавши громадянство цієї країни, ви маєте право легального в'їзду в Швецію .