Як скасувати останні зміни. Як бути якщо тобі зміниться.

При роботі в додатках, редагують ті чи інші файли, автоматично зберігається певна кількість попередніх кроків змін файлу. У деяких випадках історія зберігається повністю, в інших - тільки її частину. Практично скрізь доступна функція відновлення первісного стану, однак за умови, що файл не зберігався в процесі обробки.
Інструкція
1
Якщо вам потрібно скасувати останні зміни, пов'язані з введенням і форматуванням тексту в редакторі, вікні браузера та ін., Для цього просто натисніть клавіші Ctrl + Z. Також в текстовому редакторі MS Office Word є спеціальна кнопка на панелі інструментів, що відповідає за скасування останніх змін. Ще можливий варіант використання меню «Правка», «Скасувати». В даному випадку якщо раніше було вироблено збереження процесу редагування документів, повернення на попередню позицію можливий.
2
Якщо вам потрібно скасувати останні зміни, пов'язані з редагуванням зображень в програмі Adobe Photoshop, натисніть сполучення клавіш Alt + Ctrl + Z або натисніть на пункт меню «Редагування», потім у випадаючому меню виберіть «Крок назад».
3
Якщо хочете повністю відновити файл, натисніть F12. Якщо ви вже зберегли зміни, тоді їх скасування буде неможлива. При редагуванні графічних файлів взагалі найкраще створювати і редагувати їх копії, а оригінали зберігати окремо. Також перегляньте історію змін в спеціальній таблиці змін, яка доступно з пункту меню «Вікно».
4
Якщо ви хочете скасувати останні зміни, які вплинули на роботу комп'ютера (наприклад, установка оновлень, програм, утиліт), відкрийте меню «Пуск», виберіть меню стандартних програм, потім «Службові» і, нарешті, «Відновлення системи ». Перед вами на екрані з'явиться велике вікно відновлення операційної системи, виберіть на календарі програми контрольну точку збереження параметрів до твору змін у системі, виконайте відкат до цієї дати.
5
Майте на увазі, що перед цим краще всього зберегти особисті дані, які використовуються вами при роботі в додатках, встановлених за цей період, оскільки програми будуть видалені разом з ними. Це можуть бути різні логіни і паролі облікових записів, файли ключів, посилання і так далі.