Як отримати візу в Ригу. віза в місто клуня.

Крім прекрасного міста Рига в Латвії можна відвідати Юрмалу, Даугавпілс, Екабпілс, Лієпаю, але для такої подорожі необхідно зібрати пакет документів і отримати шенгенську візу .
Інструкція
1
Скачайте в розділі «Консульська інформація» сайту Посольства Латвії анкету встановленої форми. Вона викладена в форматі Word. Її можна заповнити в електронному вигляді або від руки, головне, щоб вона була власноруч підписана в пункті 37 і на останній сторінці. Заповнюйте поля на англійській або латиською мовою.
2
Вивчіть власний закордонний паспорт. Упевніться, що в ньому є дві вільні сторінки, і термін його дії закінчується не раніше, ніж три місяці після закінчення терміну дії візи.
3
Підготуйте 2 кольорові фотографії розміром 35 на 45 мм. Зверніть увагу на вимогу до зображення: відстань між зіницями повинна бути приблизно 6 мм, відстань між рівнем очей і краєм підборіддя 15 мм, а відстань від краю голови до краю фотографії повинно становити 6 мм. Фото повинно бути на світло-сірому або білому фоні, наявність білого куточка не допускається. Не приймаються фотографії у верхньому одязі, в головних уборах або з оголеними плечима.
4
Придбайте поліс медичного страхування подорожуючих в зоні Шенген. Страхова сума договору повинна складати не менше 30 000 євро. Зверніть увагу, що до розгляду приймаються тільки поліси акредитованих при Посольстві страхових організацій. Повний список можна вивчити на сайті Посольства.
5
Підготуйте документи, що свідчать про наявність броні в готелі і виїзд з країни (авіа або залізничні квитки в обидва кінці). Пам'ятайте, що Посольство Латвії не приймає до розгляду ваучери та підтвердження бронювання готелів, зроблені через сайт www.booking.com.
6
Зберіть документи, що підтверджують вашу фінансову спроможність, а саме зробіть виписку з банківського рахунку за останні 3 місяці або візьміть довідку з місця роботи (обов'язковий оригінал) із зазначенням розміру зарплати. Також можна придбати дорожні чеки на суму не менше 10 лат (15 євро) на кожен день перебування.
7
Сплатіть державне мито (для звичайної візи 35 євро) в Посольстві. Сума приймається готівкою і тільки в євро. До зібраного пакету документів прикладіть російський паспорт. Прийом візових документів здійснюється в будні дні з 9.00 до 13.00 за адресою Москва, вул. Чаплигіна, д. 3.