Що таке прес-реліз.

Часто при прочитанні газет і журналів можна виявити цікаві статті з яскравими заголовками, що інформують читачів про різні події. Вони називаються прес-релізами і мають свої характерні ознаки.
Прес-реліз є найбільш поширеною формою поширення PR-інформації. PR-фахівці використовують його для публікації важливих і актуальних відомостей про будь-якої організації і події, пов'язані з ней.Пресс-релізи бувають декількох видів. Прес-реліз-анонс містить інформацію про подію, яка відбуватиметься в найближчому майбутньому. Розісланий вчасно він забезпечить присутність на подію представників преси. Прес-реліз-новина інформує про вже відбувся подію. Тут додають короткі коментарі зацікавлених або задіяних осіб. Нарешті, інформаційний прес-реліз попереджає про що проходить в даний час і незавершеному подію. Він містить звіт про поточний стан справ на місці подій або новому повороті в них, маючи на увазі, що громадськість вже поінформована про основну новості.Текст зазвичай становить приблизно одну друковану сторінку і слід логічного ланцюга: Хто? Що? Коли? Де? Чому? Як? Початкова пропозиція матеріалу має відповідати на перші чотири питання. Не рекомендується починати з питання «Коли?» Роз'яснення та доповнення до цих відповідям даються в наступних реченнях. Другий абзац може містити інформацію для відповідей на питання «Чому?» І «Як?», Вказуючи зв'язок з минулими або майбутніми подіями. Важливою частиною прес-релізу є заголовок, який журналіст складається згідно темі тексту. Заголовок повинен бути досить яскравим, щоб зацікавити кожного, хто буде його читати. Більшість великих організацій мають спеціальні форми написання прес-реліза.Техніческая сторона тексту так само важлива, як і його зміст. В обов'язковому порядку в верхній частині сторінки повинен бути розташований логотип компанії. Нижче вказують контактну інформацію та адресу організації. Не рекомендується використовувати шрифт більше 14 і менше 12 кегля.
Відео по темі