Як виїхати до Німеччини з України.

У багатьох жителів України періодично з'являється необхідність поїхати в одну з країн Євросоюзу, наприклад, до Німеччини. Це може бути як ділова поїздка, так і особистий візит - на початку дев'яностих років в Німеччину емігрувало досить багато громадян колишнього СРСР. Але організувати таку поїздку буває непросто. Як же це зробити правильно?
Вам знадобиться
  • - закордонний паспорт;
  • - гроші для покупки квитка;
  • - документ, що підтверджує мету поїздки;
  • - документ, що підтверджує доходи.
Інструкція
1
Якщо ви не зробили цього раніше, отримаєте закордонний паспорт. Для цього прийдіть до відділу паспортної служби за місцем проживання з паспортом громадянина України, довідкою про несудимість (можна отримати в органі внутрішніх справ за місцем проживання), свідоцтвом про народження та свідоцтвом з індивідуальним ідентифікаційним кодом громадянина. Також ви повинні заздалегідь оплатити в одному з банків державне мито, складову на 2011 рік 85 гривень. На місці заповніть заяву. Після цього вам потрібно буде чекати оформлення паперів протягом місяця. Якщо ви хочете отримати документ в прискореному порядку, це можливо, але з умовою оплати підвищеного державного збору в 170 гривень. В цьому випадку паспорт вам підготують за десять днів.
2
Купіть квиток. Найбільш дешевий, але і найменш зручний вид транспорту - це автобус. Майте на увазі, що точно передбачити час його прибуття на місце призначення не можна - все залежить від ступеня завантаженості прикордонної служби. Швидше і зручніше добиратися літаком, але якщо ви боїтеся літати, хорошим варіантом для вас стане поезд.Еслі ви шукаєте найбільш низькі ціни на квитки, зверніться до закордонних сайтах бронювання. Найчастіше квиток там можна придбати дешевше, ніж безпосередньо в авіакомпанії або на залізничному вокзалі.
3
Зверніться в консульство Німеччини для отримання візи. Воно знаходиться в Києві за адресою вул. Златоустьевская, д. 37. Для розгляду вашої заявки підготуйте документи, що підтверджують ваші цілі перебування в таборі. Туристу потрібно пред'явити запрошення або оплачену путівку, бронь готелю та квитків, а також довідку про зарплату або стан банківського рахунку як підтвердження фінансової спроможності. Командировочному необхідно додати до пакету документів папери про приминав боку - німецької або міжнародній компанії. Студенту, що направляється у Німеччину на навчання, знадобиться папір про зарахування від навчального закладу.
4
Анкету на візу ви можете заповнити на місці або завантажити заздалегідь з сайту посольства. Після подачі документів дочекайтеся відповіді співробітників центру видачі віз. Залежно від типу візи, це може зайняти від трьох днів і більше.