Для чого потрібні ваучери.

Багатьом слово «ваучер» нагадує про приватизацію державної власності, що відбувалася в 90-х роках минулого століття. Після прийняття рішення про розділення держвласності все доросле населення країни отримало ваучери, які згодом змінювалися на акції різних підприємств. Деякі з них отримали прибуток і примножили капітал своїх власників, деякі компанії збанкрутували і просто не принесли людям ніякої вигоди. Однак ті ваучери залишилися в минулому, на сьогоднішній момент слово «ваучер» більше асоціюється з туризмом.
Дійсно, коли співвітчизники почали їздити в країни далекого зарубіжжя і бронювати тури через фірми, що працюють на території Росії, потрібен був документ, що підтверджує внесення оплати за розміщення в готелі, щоб надалі на його підставі російська компанія-партнер і готель за кордоном могли зробити взаєморозрахунки. На сьогоднішній день ті ваучери, які вам можуть видати в туристичній фірмі, є, здебільшого, номінальним документом. Їх першочергове завдання - нагадати вам, де, коли ви будете жити і як ви туди доберетеся. Таким чином, два ваучера (на трансфер і проживання) передаються вами в руки організаторів в країні, куди ви приїхали, а третій примірник залишається вам. Більшість готелів дотримуються системи бронювання, а тому вони знають про прибуття гостя задовго до його появи. Тому в більшості випадків наявність ваучера не потрібно, достатньо просто пред'явити свій паспорт. Завдяки повсюдному поширенню інтернету тепер можна, не користуючись послугами турфірм, бронювати номери в готелях по всьому світу самостійно. При цьому, деякі зарубіжні готелю дотримуються традицій минулого і у відповідь на бронювання можуть надіслати вам ваучер, який ви їм же потім і пред'явіте.До недавнього часу наявність ваучера було обов'язковим для отримання візи тієї країни, куди ви прямуєте в подорож. Однак тепер для отримання візи можна пред'являти не тільки ваучер, а просто роздруковане лист з підтвердженням бронювання або копію путівки з турфірми. При цьому в деякі країни достатньо просто виявити бажання поїхати і можна отримати їх візу без надання будь-яких підтверджуючих документів.