Чому у слона довгий хобот.

Слон - найбільша тварина в світі. Головна їх особливість - довгий ніс-хобот, яким травоїдний велетень може збирати плоди, рвати листя з високих дерев і набирати воду, а ще видавати гучний трубний звук.
Дикі слони харчуються рослинною їжею, а саме плодами і листям, корою дерев, травою. Слони, що живуть в неволі, не відмовляються від цукерок, печива та хліба. Цим великим тваринам необхідно дуже багато води, щоб підтримувати нормальний гідробаланс в організмі. За день слон випиває до 300 літрів води і з'їдає близько 300 кг піщі.Отлічітельной особливістю слонів є довгий хобот. Далекі предки слонів жили в болотах і хобот, тоді дуже маленький, дозволяв їм дихати під водою. По закінченні мільйонів років еволюції слони вийшли з боліт і збільшилися в розмірах, хобот подовжився як наслідок адаптації до життя. Хобот - чутливий орган з хватальними рефлексами, що складається з безлічі м'язів. Їх близько 40 000, що робить цей довгий відросток дуже сильним і гнучким. Хобот виконує велику кількість функцій, будучи для слона тим же, що руки, ніс, губи і язик для человека.Хоботом слон зриває листя і плоди з дерев і кущів, збирає траву у себе під ногами, набирає воду з водойми, кладе їжу і вливає воду в рот, поливає себе під час спеки, обмацує предмети, видає характерний трубний звук і використовує в якості захисту. Крім того, малюки-слоненята тримаються своїм хоботком за хвіст йде попереду слона.Собірая їжу, слон обмацує і обнюхує її за допомогою хобота і лише потім зриває і відправляє в рот. Велетень обожнює солодку їжу і вибирає солодкі плоди, наприклад, банани. У неволі він не відмовляється від яблук, моркви і цукерок. Існує хибна думка, що слон п'є за допомогою хобота, насправді він просто набирає воду, а потім направляє її в рот. Африканські слони під час сильної спеки або довгої відсутності дощів освіжають себе водою з водойм, закидаючи хобот за голову і поливаючи воду на спину. Коли слон видає трубний звук, він поширюється на декілька кілометрів. Таким чином слони дають один одному знати, де вони находятся.Слон використовує хобот в якості захисту себе і своїх дитинчат від нападу хижаків. Одним ударом він може вбити супротивника чи переламати йому кості.Существует неофіційне свято, День Слона, який відзначається по всьому світу 30 листопада. Його іноді називають «Слоноуін», в цей день проводяться різноманітні заходи, присвячені слонам. Крім того, 22 вересня відзначається всесвітній День Захисту слонів, в який захисники тварин намагаються залучити людей до проблеми зникнення цього віда.В Таїланді Слон - священна тварина, тому свято Слона відзначається по всій країні. Проводяться церемонії з буддистським обрядам, а слонам надається святковий обід. В цей день в країну стікається безліч іноземних туристів, що істотно впливає на поліпшення економіки.